Projekti
9 ogledov

Kaj pravi exess?

Tekmovalec exess, ki v resničnem življenju nosi ta obraz, pravi, da mu v Kitzbüh Žurnal24 main
Po tretji tekmi v Wengnu in pred kitzbühelskim smukom smo enega najboljših slovenskih smukačev, igralca z imenom exess, povprašali po nastavitvah smuči in podobnem.
Kako in kje ste izvedeli za igro Ski Challenge 2008?
Našel sem prispevek o igrici v vašem časopisu Žurnal24.
Kateri je bil glavni vzrok za odločitev, da poskusite z igranjem? Imate radi smučanje?
Hja … To, da imam rad smučanje, je bil največji razlog, da sem se odločil poskusiti v igri. Pa tudi dolgčas mi je bilo.

Kaj menite o igri?
Igra je verjetno ena boljših, kar sem jih kdaj igral (igric drugače ne igram že dobri dve leti, razen css-ja) in to zato, ker tekmuješ proti ostalim tekmovalcem, ki prav tako kot ti konstantno izboljšujejo svoje čase in jih je zelo težko vse premagati.

Koliko voženj na dan odpeljete oziroma kako pogosto trenirate?
Treniram vsak dan. Glede voženj ne vem, vem pa, da v kilometrih to približno znese okoli 100 kilometrov na dan. Razen v Kitzbühlu sem v enem dnevu prevozil 500-600 kilometrov, ker mi je res užitek voziti to progo.

Po kakšnem ključu izbirate nastavitve smuči in katere so vaše najljubše?
Za nastavitve se pozanimam na forumu http://skichallenge.mojforum.si in si jih potem po potrebi nekoliko prilagodim. Trenutno imam 22-28-50 na soncu in 20-50-30 na ledu, v megli še nisem vozil.

Kateri smuk se vam je do zdaj zdel najtežji?
Najtežji je bil smuk v Wengnu, in sicer zaradi monotonosti. Wengen ni zelo dinamična proga, vendar pa najmanjša napaka v spodnjem delu pomeni veliko izgubo časa.

Na kateri progi ste največkrat padli in za katero ste največ trenirali?
Največkrat sem padel na prvi progi v Grödnu in na tej progi sem tudi največ treniral.

Kakšne vremenske razmere vam povzročajo največ težav?
Megla in sneg. Zaradi slabe vidljivosti.

Razmerje nastavitev smuči – vožnja. Kaj je pomembneje?
Oboje skupaj. Brez pravih nastavitev tudi dobra vožnja ne pomaga in tudi z optimalnimi nastavitvami brez dobre vožnje ne gre. Potrebno je tudi nekaj sreče.

Kaj je vaša skrivnost za hitro vožnjo?
Nimam skrivnosti. Poskušam nekaj časa pritiskati na tipko za zavijanje, in kolikor se le da, držim tipko za hitrost (naprej).

Za tekmo v Kitzbühlu ste se s časom 1:50,171 že kvalificirali in ste trenutno na visokem 7. mestu. Kateri del proge vam povzroča največ težav?
Največ težav mi povzroča viseči del na koncu proge.

Pred tekmo v Kitzbühlu s 524.780 točkami zasedate 14. mesto v skupnem seštevku. Ste zadovoljni? Imate še skrite rezerve?
:) No ja, nisem zadovoljen predvsem glede rezultata iz Bormia. Drugače je pa čisto O. K. :) Na trenutni progi je še nekaj rezerv. Za prejšnje proge pa ne morem oceniti :). Očitno sem odpeljal po svojih zmožnostih ...

Igrate sami ali še s kom drugim?
Igram sam, kasneje pa sem prišel v stik z ostalimi fanti in dekleti, ki igrajo. Je pa nekaj znancev, ki igrajo, vendar prej nisem vedel, da so tudi oni zraven. :)

Kakšni so vaši cilji za letošnjo sezono virtualnega svetovnega prvenstva v smuku?
Moj glavni cilj je, da dobim mp3-player, ker mi je stari "crknil" :). Drugače bi pa rad končal med prvimi petimi v skupnem seštevku.

Kakšna je vaša formula za uspeh?
Pred začetkom igranja nove proge si nekajkrat pogledam vožnjo in linijo najboljšega.

Kdo je vaš favorit?
V Sloveniji bo še hud boj med tmathree-jem in BostjanJ-em, v ta boj lahko poseže še Drnulja, ki je praktično izenačen po točkah s tmathree-jem. Škoda, da je imel TheMirko slab čas v Wengnu, on je (bil) prav tako kandidat za visoka mesta. Potem sta tukaj še luismendez in Dijablo, ki sta že ves čas v vrhu. Napeto bo! Prav nasprotno pa je na svetovni lestvici, kjer P3Zi verjetno nima konkurence in bo zlahka zmagal v skupnem seštevku.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.