Projekti
448 ogledov

Kupite pravi kos jagnjetine

ljubljana 08.12.08 meso, otvoritev Mercator Hipermarket Smartinska; foto:Sasa De Saša Despot
Odlična je za pečenko, zrezke, enolončnice in omake, pripravimo jo na žaru, v pečici ali v ponvi, primerna je tudi za dušenje.

Tudi pri jagnjetu je najdražji in najbolj cenjen del file, ki je mehak, zelo okusen, a dokaj majhen. Lahko kupimo ledvični kos, ki ga pogosto narežemo na zarebrnice, ki vsebuje v zadnji četrtini file. Cel ledvični kos lahko pečemo tudi s kostmi, uporabimo ga za pečenko. Hrbet sega od spodnjega do zgornjega hrbta, iz katerega dobimo zarebrnico oziroma hrbtni file. Iz hrbta lahko izrežemo zrezke, ki so odlični za hitro peko na žaru ali v ponvi.

Tudi za rulade

Zelo uporabno je tudi stegno, ki ga lahko uporabimo v delih ali celega, odlično je za pečenko. Dele stegna lahko pečemo v pečici, v ponvi, na žaru, uporabimo ga lahko tudi za omake, golaže ali ražnjiče. Okusen kos je pleče. Dele brez kosti lahko uporabimo na različne načine, tudi za rulado, dele s kostmi pa za enolončnice. Zelo primerno je tudi za pečenko, za dušenje, golaže, omake in podobno.

Tudi vrat, ki je nekoliko bolj prepreden z maščobo, lahko uporabimo za pečenko, pa tudi za omake, enolončnice in podobno. Prsa in trebuh uporabljamo na podoben način, oba dela sta mastna in sta dobra za peko in za enolončnice. Zelo močan okus ima drobovina, zelo iskana so jetra, ki so polna železa. Prednja in zadnja krača sta primerni za uporabo v celem kosu, uporabimo ju za žar, cvrtje, pečenje in dušenje, lahko pa tudi za enolončnice in raguje. Okusna je tudi panirana jagnjetina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.