Projekti
11 ogledov

Legendarni Streif v Kitzbühlu

Skupni zmagovalec slovenskega Ski Challengea je tmathree. Žurnal24 main
Minuli konec tedna smo v Wengnu dobili novega zmagovalca in najboljšo slovensko uvrstitev na svetovni lestvici do sedaj. Pred nami je najbolj znana tekma v smukaškem svetovnem pokalu, kitzbühelski smuk.
 

Četrta tekma v Kitzbühlu

Naslednja tekma bo od 18. do 20. januarja 2008 na progi Streif v avstrijskem Kitzbühlu.

Pred najbolj znano tekmo v smukaškem svetovnem prvenstvu, kitzbühelskim smukom, so tekmovalci minuli konec tedna moči merili na najdaljši progi za smuk Lauberhorn v švicarskem Wengnu . Kvalifikacije za tekmo v Wengnu je z 2:26,908 dobil tekmovalec z imenom tmathree , ki se je kot edini spustil pod mejo 2:27,000. Tekma na s soncem obsijani progi Lauberhorn je potekala v idealnih vremenskih razmerah, čeprav so težave mnogim povzročali zahtevni skoki in znamenit Kernenov S. Zmagovalec je postal tmathree in tako upravičil najboljše čase kvalifikacij. Svoj kvalifikacijski čas je še izboljšal, saj je progo Lauberhorn odpeljal s časom 2:26,463 in z 31. mestom na svetovni lestvici dosegel najboljšo slovensko uvrstitev. Postal je drugi tekmovalec, ki mu je uspelo zmagati, dobitnik prvih dveh tekem BostjanJ pa je tokrat pristal na drugem mestu, vendar je s 916.400 točkami še vedno na prvem mestu skupne razvrstitve.

Bogate nagrade si je prismučalo pet tekmovalcev: zmagovalec LCD-televizor, drugi hišni kino, tretji HDD-predvajalnik, četrti in peti pa DATA/MP3-predvajalnik.

 

Naloži, komentiraj, nagrajuj

Www.zurnal24.si/skichallenge je spletni naslov, s katerega si lahko še vedno brezplačno naložite spletno igro Ski Challenge, pregledate rezultate, komentirate in se potegujete za bogate nagrade.

Kitzbühel je naslednje prizorišče tekme za smuk. Proga Streif, ki na določenih delih doseže tudi 85-odstotni naklon, velja za eno od najtežjih v svetovnem pokalu, saj je zloglasni Petelinji greben zahteval že ogromno žrtev. Že zdaj lahko začnete trenirati in se kvalificirate, časi najboljših, ki se jim je do danes že uspelo kvalificirati, pa se gibljejo okoli 1:50,000. Najboljši so se že spustili pod to magično mejo. Tekma bo na sporedu že ta konec tedna, med 18. in 20. januarjem. Trenirajte v vseh razmerah, saj vam vreme lahko kaj hitro obrne hrbet.

Proga v Kitzbühlu je dolga 3312 metrov, ima višinsko razliko 860 metrov in doseže 85-odstotni naklon. © zurnal24.si

 
Kako so tekmovali naši severni in južni sosedje?
Avstrijski tekmovalci so še enkrat dokazali, da v spletni igri nimajo konkurence, zasedli so prva štiri mesta. Tretjič zaporedoma je zmagal P3Zi , ki je za progo Lauberhorn potreboval 2:25,515. Hrvaški tekmovalci se tokrat niso odrezali najbolje, saj je njihov najboljši tekmovalec za progo v Wengnu potreboval 2:27,205, ta čas pa je zadostoval šele za 192. mesto svetovne lestvice smukačev.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.