Projekti
866 ogledov

Puran iz pečice

puran Žurnal24 main
Naredite okusnega purana v pečici, pri tem pa ne skoparite z rožmarinom in sadjem za dekoracijo.

Sestavine

puran: 1 očiščen srednje velik puran
limona: 1
paradižnikova mezga: 5 jedilnih žlic
pomaranča: 1
čebula: 2
česen: 4 stroki
timijan: po okusu
origano: po okusu
rožmarin: po okusu
sol: po okusu
poper: po okusu
olivno olje: 1 deciliter
belo kislo vino: 1 deciliter

V kozarcu zmešajte vse začimbe, sok limone, paradižnikovo mezgo in olje. V pekač dajte paprir za peko in ga premažite z mešanico. Gor položite očiščenega purana brez drobrovja, ki ste ga predhodno osušili s papirnatimi brisačkami. Nato z oljno mešanico namažite še purana. Notranjost purana premažite z oljno mešanico, nato pa napolnite z narezano pomarančo, čebulama, stroki česna, dodajte še kakšno vejico rožmarina. Za lepšo obliko perutnice purana zataknite pod telo, noge pa zavežite z vrvico. Purana dajte v prej segreto pečico na 220 stopinj Celzija in ga pustite 45 minut. V ponvi nato segrejte preostalo olje in ga vročega prelijte čez purana. Dodajte še deciliter vina, obrnite purana in ponovno pecite še 35 minut na 160-ih stopinjah Celzija. Po potrebi dodajte tudi vodo. Po končani peki, purana lahko okrasite z rožmarinom, limeto, pomarančo, jabolki in podobno. Postrezite ga v pekaču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.