Projekti
924 ogledov

Svinjsko meso in vino

vino Shutterstock
Jed s svinjskim mesom in ponujeno vino naj tvorita edinstveno aromo.

Pri postrežbi kvalitetnega svinjskega mesa, bodo gostje vsekakor želeli tudi kozarec vrhunskega vina. Ker smo pogosto v zadregi, kakšno vino ponuditi, ponujamo nekaj smernic in nasvetov.

Prav pri svinjini ni več pravil, kakšno vino naj ponudimo. Najpogosteje ob svinjskem mesu pijemo močno belo vino ali pa cviček. Po nekaterih smernicah pa naj bi predvsem ob pečenem svinjskem mesu pili krepka rdeča vina, ki so lahko tudi starana. Če boste naredili svinjino v testu ali s kakšno sladko omako, lahko poleg brez skrbi ponudite tudi sladko belo vino. Pomembno je, da se vino in jed dopolnjujeta in skupaj tvorita edinstveno aromo. Zato spremljajte okus svinjine, ob tradicionalni pripravi, ponudite raje rdeča vina, ki so lahko nekoliko kiselkasta.

Kombiniranje je zdravo

S kombiniranjem svinjine z vinom, ne boste dosegli le boljšega okusa, poskrbeli boste tudi za zdravje in postavo. Dietni strokovnjak Artur Agatston pravi, da vino ob jedi pozitivno vpliva na vzdrževanje telesne teže. Pravi, da alkohol upočasni čas praznjenja želodca in zato zmanjša vnos hrane pri obroku. Poleg tega je uživanje zmernih količin vina zdravo, saj zmanjša možnosti za srčni infarkt in za nastanek sladkorne bolezni tipa II. Poleg tega naj bi pomagalo tudi pri ohranjanju dobrega vida.

Vino zato ponudite tudi ob drugih mesnih jedeh, k perutnini pristaja denimo suho, srednje močno belo vino, k teletini polsuho belo vino, h govedini srednje močno belo vino, h golažu ponudimo rdeče vino, k ovčetini pa močno rdeče vino ali belo suho vino. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.