Projekti
2352 ogledov

Za bolj sočno svinjino

limona, limeta Žurnal24 main
Uporabite slano vodo ali marinado, ki ji dodamo sadne sokove.

Za še bolj sočno svinjino lahko uporabite slano vodo ali marinado. Slanico naredite tako, da v štirih litrih vode raztopite četrtino kilograma navadne soli. V tako pirpravljeno slanico položite meso, posodo pa zaradi preprečitve razvoja bakterij postavite v hladilnik. Če so zrezki tanki, naj bodo v salnici le kakšni dve uri. Večji kosi mesa pa so lahko v slani vodi tudi celo noč.

Oljčna in sadna marinada

Za bolj sočno slanino poskrbi tudi mokra marinada.  Marinado pripravite lahko iz oljčnega olja, ki ji dodate nekaj limoninega soka, nasesekljana stroka česna, sol, nekaj rožmarina in origana. Meso namočimo v marinadi in ga v hladilniku pustimo čez noč. Seveda lahko kombinirate tudi druge začimbe, namesto limoninega soka, lahko uporabite limetinega ali kakšen drug sadni sok. Tudi olivno olje lahko zamenjate s kakšnim bolj eksotičnim okusom, denimo arašidovim oljem.

Ker tako marinada kot slanica meso dovolj osolita, se v kasnejših postopkih priprave izogibajte soli. Ker ste sol uporabili že v postopku predpriprave, ne bo le bolj sočno, pač pa tudi mehkejše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.