8 ogledov

S Tereso Salgueiro bosta uživali ...

Teresa Salgueiro Arhiv Kina Šiška
V Kinu Šiška lahko jutri ujamete novi solo projekt in promocijo novega albuma O Mistério Terese Salgueiro, bivše pevke znamenite portugalske zasedbe Madredeus. Izžrebali smo nagrajenca ...

Vstopnica gre v roke Mojci Z. in Anji V. Čestitamo!

Leta 1987 je Teresa Salgueiro s samo 18 leti postala vokalistka mednarodno najuspešnejše portugalske zasedbe vseh časov – Madredeus, s katero so med letoma 1987 in 2007 po vsem svetu prodali več kot pet milijonov albumov ter dvakrat navdušili tudi ljubljansko občinstvo. Še dodatno je k svetovni slavi leta 1994 prispeval film Wima Wendersa Zgodba iz Lizbone, v katerem je Teresa skupaj z Madredeus odigrala izpostavljeno vlogo.

Vzporedno z delovanjem skupine je leta 2006 izdala album Obrigado, pri katerem je sodelovala z različnimi umetniki, kot so José Carreras, Caetano Veloso in Angelo Branduardi. Leta 2007 je posnela dva albuma, enega v sodelovanju s Septetom Joãoa Cristala (Você e Eu) in drugega z Lusitania Ensemblom (La Serena), s katerima je raziskovala različna glasbena vesolja in kot interpretinja dokazovala svojo raznolikost. Z obema projektoma je dve leti redno koncertirala po Evropi, Braziliji in Mehiki.

Salgueirova se je avgusta lani skupaj s štirimi vrhunskimi glasbeniki umaknila v gorski samostan Arrábida, kjer so v mističnem okolju gorske pokrajine posneli sedemnajst novih avtorskih skladb – rodil se je O Mistério, album, ki bo uradno izšel tik pred ljubljanskim koncertom.

Cenavstopnice v predprodaji za sedišče znaša 29 evrov in 24 evrov za stojišče, na dan koncerta pa vas bo za sedišče stala 32 evrov, za stojišče pa 27 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.