31 ogledov

Salma Hayek – dojke, ki opajajo

Privid moških sanj.
1/36
Žurnal24 main
Salma Hayek je še ena od latino zapeljivk, ki moške spravljajo ob pamet in življenju dajejo smisel.

Njeno polno ime je Salma Valgarma Hayek Jimenez (2. 9. 1966), povila sta jo mati Mehičanka in oče libanonskih korenin. Odrasla je v katoliški družini, v internat v ZDA pa so jo poslali že z 12 leti. Nenehno je povzročala težave (sama je priznala, da je nagajala nunam), zato se je morala vrniti v Mehiko, nato pa so jo poslali v Houston v Teksasu k teti, kjer je ostala do svojega 17. leta. Sledilo je obdobje v Ciudadu de Mexicu, ko je študirala na oddelku za mednarodne odnose, a je na žalost svoje družine študij obesila na klin in se posvetila svoji stari ljubezni, igralstvu. Kariero je začela v krajevnih gledališčih in jo nadaljevala na televiziji, kjer je pri 23 letih dobila vlogo v popularni telenoveli Teresa. Uspeh serije ji je prinesel popularnost v domovini, s čimer pa se ni zadovoljila.

Oboževalce je šokirala z odhodom v Hollywood, kjer ji je priložnost ponudil Robert Rodriguez z vlogo v filmu Desperado (1995), ki ji je prinesel sloves ene od najbolj seksapilnih in kmalu tudi najbolj zaposlenih zvezdnic Hollywooda. Po Dolores del Rio velja za prvo mehiško igralko, ki se je uveljavila v mestu sanj, prav tako pa je prva Mehičanka, ki je bila nominirana za oskarja za najboljšo žensko vlogo (Frida Kahlo, 2002).

Od letos je poročena s francoskim poslovnežem Françoisom-Henrijem Pinaultom, s katerim imata skoraj dveletno hčer Valentino Palmo, lansirala pa je tudi lastno kozmetično linijo. Še zanimivost: v mlajših letih je bila obetavna gimnastičarka, ki se je potegovala za nastop na olimpijskih igrah, a je oče preprečil, da bi sodelovala v reprezentanci. Zato pa lahko uživate v njeni fotogaleriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.