336 ogledov

Sanjski poklic: seks z devicami

Če bi živeli drugje, bi vam plačala, da jo razdevičite. Ima pa Evropa druge pred Žurnal24 main
Kaj menite o zakonu, ki ženski zapoveduje, da se mora prostituirati? V zgodovini je bilo kup bizarnih, brutalnih ali nelogičnih zakonov, povezanih s seksom. Nekateri veljajo še danes.

Če ste se kdaj spraševali, ali so vaše spolne fantazije malce čudaške, je čas, da izveste, kaj bi to za vas pomenilo v preteklosti. Bi ostali živi?

Tibetanski zakon je nekoč zahteval, da se ženske prostituirajo, da bi bile pred možitvijo bogatejše za ustrezne spolne izkušnje. Povsem drugače je bilo pri germanskem plemenu Tevtonov, ki so zalotenega pri prostituciji kaznovali s smrtjo – z zadušitvijo v človeškem blatu.  Rimske svečenice vestalke, ki so se za 30 let zaobljubile celibatu, so žive zakopali, če so prelomile prisego.

Tudi prešuštnikov in posiljevalcev v nekaterih drugih kulturah ni čakalo nič dobrega. Azijski Huni so posiljevalce in prešuštnike kaznovali s kastracijo. Prešuštnike so poleg tega še razpolovili. Bolelo je tudi v Rimu – posiljevalcem so testise zdrobili med dvema kamnoma.

V Hong Kongu lahko prevarana žena ubije svojega moža, ampak samo z golimi rokami. Feministke bodo spet skočile v zrak, prevarani mož lahko namreč ženo ubije na kakršenkoli način želi.

V Nepalu, Bangladešu in Makau je nezakonito gledati filme, ki prikazujejo simuliran seks ali intimne moške in ženske predele. Zakon poleg tega igralcem tudi prepoveduje ljubljenje v filmih. Pohotneži, ki so se samozadovoljevali v Indoneziji, so bili kaznovani z nič več in nič manj kot sekanjem glave.


V Hong Kongu bi jo rogonosec lahko skrajšal za glavo. © iStockphoto

 
Dvorni bonton: oralno zadovoljevanje cesarice
Enega od najbolj bizarnih seksualnih zakonov se je vsekakor domislila cesarica Wu Hu iz kitajske dinastije T'ang . Menila je namreč, da moški dominira nad žensko, kadar ga ta oralno zadovoljuje. Glede na svoj položaj je vpeljala bolj kraljevske manire. Torej vsi moški dostojanstveniki, ki so jo obiskali na dvoru, so morali opraviti naslednjo dolžnost – cesarica je dvignila haljo, podložniki pa so jo morali poljubljati po genitalijah. Zanimivo bi bilo vedeti, koliko obiskov je imela.

Še eden v vrsti nenavadnih zakonov je ženskam v 17. stoletju v Španiji prepovedoval razkazovanje stopal. Medtem ko so prsi lahko bile razgaljene, je smel stopala videti samo soprog.

Živali: seks s samico dovoljen, s samcem prepovedan

Tudi seks z živalmi ni bil izvzet iz zakona o seksualnih zločinih. Tistega, ki je bil v srednjem veku obsojen zaradi sodomije, so živega zažgali – obenem z ubogo zlorabljeno živaljo. Libanonski zakon je glede tega manj strog. Moški lahko seksajo z živalmi, a le če gre za samice, seks s samcem pa je strogo prepovedan. Nekje je le treba potegniti črto. V Krakovu na Poljskem veljajo drugačna pravila. Ne le da je seks z živalmi zločin. Kogar pri dejanju zalotijo trikrat, čaka strel v glavo. Vsaj nekoč so zakon izvajali.

Na Guamu obstaja poklic, ki ima v opisu del in nalog seks z mladimi devicami. Srečnik, bi se kar strinjali, hodi od hiše do hiše in spi z devicami, ki mu za trud tudi plačajo. Na Guamu se namreč device ne smejo poročiti.

Zmedeni ameriški zakoni
V mestu Willowdale v Oregonu moški med seksom ne sme psovati, medtem ko v Amesu v Iowi ne sme med ljubljenjem popiti več kot treh požirkov piva. Ljubimci iz Liberty Cornerja v New Jerseyju morajo biti posebej previdni, kadar se strasti predajajo v parkiranem avtomobilu. Če se med seksom oglasi avtomobilska troblja, lahko končajo v zaporu. Zato pa je zakon precej bolj obziren do ljubezni lačnih v Coeur d`Alene v Idahu. Policistom je namreč prepovedano stopiti do avtomobilskega okna in potrkati. Procedura je sledeča – policist se mora ustaviti za avtomobilom in v znak opozorila trikrat zatrobiti, nato pa mora počakati še približno dve minuti, preden pogleda v avto.

V Cattle Creeku v Koloradu je ljubezen prepovedana v jezeru, reki ali potoku, medtem ko je v Oxfordu v Ohiu kaznivo, če se ženska stoje slači pred fotografijo moškega.

V Kentuckyju ženska ne sme stati na avtocesti v kopalnem kostimu, razen v spremstvu dveh policistov ali če je oborožena z macolo. V Illinoisu zakon prepoveduje javno erekcijo in ples brez oblačil. Zanimivo je, da ni zabeležen niti en primer tožbe zaradi erekcije v javnosti, medtem ko je bilo nekaj tožb zaradi golih plesalcev na javnih mestih.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.