161 ogledov

Seks v številkah

Fantazija Žurnal24 main
Seks je ljubezen, strast, zadovoljstvo, ne pa številke, vseeno pa je zanimivo pokukati v nekatere statistike, ki razkrivajo marsikaj zanimivega.

Poglejmo nekaj podatkov iz različnih raziskav, čeprav je res, da bi lahko našli drugačne, če bi malo pobrskali drugje. Moški naj bi tako imeli v povprečju v življenju sedem partnerk, ženske pa štiri partnerje. Svetovna rekorderka po številu otrok je neka Rusinja, ki jih je rodila 69. Več kot 50 odstotkov ljudi se bo v življenju vsaj enkrat okužilo z virusom HPV. To so samo nekateri podatki, povezani s spolnostjo, tukaj jih je še nekaj.

Rekorderji po številu otrok
V 18. stoletju je neka Rusinja rodila 69 otrok. Noseča je bila 27-krat, 16-krat je imela dvojčke, sedemkrat trojčke in štirikrat četvorčke. Oče z največ otroki je maroški velikaš Moulay Ismail Ibn Sharif, ki je imel harem s 500 ženskami in kar 1042 otrok.

Prvi spolni odnos
V povprečju moški izgubijo nedolžnost pri 16,9 letih, ženske pa pri 17,4 letih.

Skupna postelja
Ločeno spanje prakticira vse več parov oziroma 12 odstotkov.

Pogostost orgazmov
Statistika pravi, da so ženske precej na slabšem. Medtem ko orgazem med seksom vedno doživi 75 odstotkov moških, se lahko s tem pohvali le 29 odstotkov žensk. Večina jih med vaginalnim seksom ne doživi orgazma, ampak potrebujejo stimulacijo klitorisa.

Prijatelj za seks
Okoli dve tretjini mladih sta v neki ameriški raziskavi med študentsko populacijo izjavili, da sta imeli intimnega prijatelja ali prijateljico za seks brez obveznosti. Več kot polovica jih je prakticirala vse oblike seksa, osem odstotkov pa je prakticiralo vse razen odnosa.

Nosečnost in služba
Dve tretjini mater, ki so imele prvega otroka med letoma 2001 in 2003, sta med nosečnostjo delali. Kar 80 odstotkov se jih je le mesec po porodu vrnilo v službo. V šestdesetih letih je bilo stanje precej drugačno, takrat je med nosečnostjo delalo le 44 odstotkov žensk, le 35 odstotkov pa se jih je na delovno mesto vrnilo mesec po porodu.

Lezbični seks
Čeprav je v neki britanski raziskavi 91 odstotkov žensk izjavilo, da so heteroseksualne, jih je 26 odstotkov priznalo, da bi razmislile o seksu z žensko, če bi se jim ponudila priložnost, ali da o tem sanjarijo.

Število partnerjev

Neka anketa med odraslimi, starimi od 20 do 59 let, je pokazala, da so ženske v povprečju v življenju imele štiri seksualne partnerje, moški pa sedem partneric.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.