Slovenija
12 ogledov

1. februarja nov oddelek

Majda Kušer Ambrožič, ravnateljica vrtca Ciciban, pred hišo, ki bo kmalu postala Žurnal24 main
Iz današnje izdaje dolenjskega Žurnala: Vrtec. 14 malčkov se bo vselilo v obnovljeno hišo v starem mestnem jedru.

Novo mesto. Štirinajst družin malčkov od 140, kolikor jih je bilo v začetku šolskega leta na čakalnih listah za medletni vpis dveh največjih vrtcev Cicibana in Pedenjpeda, si je lahko oddahnilo. Vrtec Ciciban bo namreč v prenovljeni hiši v starem mestnem jedru na Vrhovčevi ulici 1. februarja odprl novo enota – Palčica.

V vsaki stavbi
Po novem.
Po spremembi zakona o vrtcih in pravilnika o normativih in minimalnih tehničnih pogojih iz lanskega leta je mogoče največ dva oddelka vrtca urediti v vsaki stavbi, ki ima uporabno dovoljenje in omogoča ureditev dovolj velikih in ustreznih prostorov.

40 oddelkov v devetih enotah bo zdaj imel Ciciban, kar je skupaj 673 otrok.

Zanimanja veliko
Starši so nas klicali in spraševali, ali bomo lahko našli prostor za njihove malčke še pred novim vpisom, zato smo se z občino dogovorili in iskali primerne prostore. Ko smo našli to hišo, smo od občine dobili soglasje, da lahko sem sprejmemo 14 otrok prvega starostnega obdobja,” nam je povedala Majda Kušer Ambrožič, ravnateljica vrtca Ciciban.

Za enoto bodo na novo zaposlili vzgojiteljico in pomočnici, za prenovo pa bodo namenili deset tisoč evrov, večino del bodo opravili vzdrževalci vrtca.

Obeti tudi v Pedenjpedu
Za nove enote si, kot smo izvedeli, prizadevajo tudi v vrtcu Pedenjped, najverjetneje bodo dve v prihodnjih mesecih uredili v novem naselju Podbreznik.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.