Slovenija
86203 ogledov

10- centimetrska toča: Ali prihaja tudi k nam?

Novice: Na tej povezavi spremljajte verjetnost pojavljanja toče Profimedia
Včeraj je v naši bližini klestila toča. Kakšna je napoved za Slovenijo?

Včeraj so nevihte zajele pokrajino Lombardijo v Italiji. V okolici Milana je padala toča v širini 10 cm, nastajale so močne nevihte.

Meteorologi portala Neurje.si poročajo, da šibka vremenska motnja potuje preko srednje Evrope in je že dosegla Alpe, nekoliko hladnejši zrak v višinah pa bo tekom noči in jutri čez dan preplavil tudi Slovenijo. Danes popoldne bodo v gorah posamezne nevihte, opozarjajo na ARSO.

Možne bodo posamezne plohe

Krajevne plohe in posamezne nevihte se že pojavljajo v sosednji Furlaniji-Julijski krajini in se bodo ponoči pojavljale tudi v delu zahodne in severne Slovenije, zlasti na severozahodu - v Posočju in Julijskih Alpah, sporočajo meteorologi.

Jutri so tekom dneva zopet možne posamezne plohe in nevihte, ki pa predvidoma ne bodo pogoste, pišejo pri neurje.si.

Sicer pa bo pretežno jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 32 °C. Na Primorskem bo pihala šibka burja, drugod šibak veter vzhodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 19, v krajih z burjo okoli 23, najvišje dnevne od 26 do 29, na Primorskem do 32 °C, sporoča ARSO.

Obeti

V nedeljo bo večinoma sončno, sredi dneva bodo predvsem v severni Sloveniji nastajale posamezne nevihte. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. V ponedeljek bo pretežno jasno in spet vroče.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • lada 11:00 09.julij 2021.

    komunisti se gonijo, naj jih toća potolće, rdeće prasce v tatinskem koritu - nikdar situ !