Slovenija
17 ogledov

10. januar: dan za referendum?

Stajerska 06.06.10, volitve, referendum, celje, foto: gregor katic
Odbor DZ za delo, družino, socialne zadeve in invalide bo v torek na seji obravnaval predlog za razpis referenduma o noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. Iz gradiva za sejo izhaja, da je predlagani datum za izvedbo referenduma 10. januar prihodnje leto.

DZ bo o predlogu odbora odločal na izredni seji v sredo.

Če bo predlog sprejet, se bo vprašanje, o katerem bodo volivci odločali na referendumu, glasilo: Ali ste za to, da se uveljavi zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ki ga je sprejel DZ na seji 3. marca?

Za dan razpisa referenduma, s katerim bodo začela teči tudi referendumska opravila, se glede na predlog določi 17. november 2015.

Referendum bo DZ razpisal na podlagi zahteve več kot 40.000 volivcev, pobudnik referenduma pa je koalicija Za otroke gre. Sami so ob vložitvi podpisov v DZ minuli teden sicer izrazili pričakovanje, da bo referendum na eno od decembrskih nedelj.

Komentarjev 2
  • nina 08:17 03.november 2015.

    Plačajo naj ga pobudniki sami iz lastnega žepa.Aza take neumnosti je pa dovolj denarja?Na CSD nekje na primorskem se dogajajo čude stvari,ki bi jih bilo treba malo prevetrit ali komplet zamenjat.

  • Johan Spohan 20:23 02.november 2015.

    Pa bo senilni stari babi in zakompleksanemu dedcu, ki ne dela nič, le razgraja pred sodiščem uspelo zapraviti veliko davkoplačevalskega denarja. Je.e se jima za otroke, gre le za njuno promocijo.