Slovenija
208 ogledov

"100 evrov ali prijava policiji"

Tuš Koper Suzana Kos
Varnostniki. Izsiljevali so fanta, ki so ga zasačili z drogo, trdi priča. V Tušu sumijo na poskus očrnitve.

Sredi tedna nas je poklicala ogorčena mati mladostnika, ki je bil v zabaviščnem delu koprskega Planeta Tuš v sobotni noči priča nenavadnemu dogodku. V sosednjem stranišču so varnostniki zalotili fanta, ki se je očitno drogiral, in ga izsiljevali, je povzela.

Dva stražita, dva gledata

“Bili so štirje varnostniki; dva pri vhodnih vratih toaletnih prostorov in dva, ki sta pod vrati posameznih stranišč preverjala položaj uporabnikov. Če je bil ta sumljiv, sta s posebnim orodjem vstopila. Fantu, ki so ga zalotili pri uživanju nedovoljenih drog, sta rekla, da ga ne bosta prijavila, če jima da sto evrov. In je šel do prijateljev in zbiral denar,” nam je nato dogodek podrobneje opisal fant, ki mu je bil priča. “Ne vem, ali gre za posamičen primer ali ustaljeno prakso. Hkrati upam, da se varnostniki ne bodo maščevali, ker smo obvestili medije,” se boji mladi obiskovalec.

V Tušu sumičavi

“Ste prepričani, da vas ni kontaktirala konkurenca naše varnostne službe? Naše prostore ob večjih prireditvah varuje varnostna družba Delta. O dogodku, ki ga navajate, smo obvestili svoje interne organe, ki so pristojni za njihov nadzor. Vsekakor smo neprijetno presenečeni,” pravi Anja Marjetič, vodja službe za odnose z javnostmi pri Tušu.

“V Disco Planetu Koper dogodek, ki ga omenjate, po naših podatkih ni bil zabeležen, prav tako ga vodstvu varnostne službe ali policiji ni prijavil noben obiskovalec. Žal smo bili obtožb, s katerimi so različni akterji želeli očrniti delovanje Planeta Tuš Koper, deležni že v preteklosti, a so se po preverjanjih in preiskavah vedno izkazale za netočne in zavajajoče,” so ob našem preverjanju dodali v Tušu.

Številka Delte "nemočna"

Sogovornika smo pokušali dobiti tudi v družbi Delta Security, a nam na telefonski številki, ki je objavljena na spletni strani, oseba, ki se je oglasila, ni mogla pomagati z nobeno informacijo o tem, kje bi dobili odgovorne in na katero telefonsko številko naj pokličemo. Dejala je, da nas ne more k nikomur prevezati.

Nenavadna praksa

“Samega dejanja, ki naj bi ga storili varnostniki omenjene družbe, ne želim komentirati. Praksa pa seveda je, da se pregleduje tudi, ali se v toaletnih prostorih dogaja kaj neprimernega. Po pravilih poteka takole: če varnostniki ugotovijo, da se kdo na primer v stranišču drogira, kraj dogodka ustrezno zavarujejo, da se dokazi ohranijo v čim večji meri, in pokličejo policijo. Ta opravi postopek v skladu z zakonodajo, varnostnik napiše zapisnik o dogodku, nikakor pa ne sme na primer brskati po žepih zasačene osebe,” je povedal Nenad Vujinovič, lastnik varnostne službe Gymco Security.

“Na Zbornici za razvoj slovenskega zasebnega varovanja opisano ravnanje, če se je dejansko zgodilo, obsojamo,” pravi predsednik Branko Slak. Prosil nas je za več podatkov, da bi se navedeni varnostniki in imetnik licence identificirali ter sprožili ustrezni postopki.

Komentarjev 2
  • Dixon 20:24 03.marec 2012.

    Takšne izmišljene zgodbe lahko objavite samo na Žurnalu, nikjer drugje. Kaj če vam jaz pišem, da sem videl Mati Terezo, boste zgodbo tudi objavili???

  • Alvoxy 19:11 03.marec 2012.

    Sem kar pogosto v planetu Tuš v Kopru, vedno je polno, še posebej dobre so zabave in vedno je veliko ljudi in prireditev, ki so za Koper zelo dobrodošle in ljudje pač veliko hodijo tja in če mene vprašate je ...prikaži več v ozadju konkurenca, ker da bi bilo to res je skoraj nemogoče. samo to da je mercator center v kopru vse bolj prazen ti pove vse...pa še ponudba v planetu Tuš je odlična :)