Slovenija
216 ogledov

1052 Preventovih delavcev na zavodu

(Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Od 30. avgusta do včeraj se je na Zavod za zaposlovanje prijavilo preko 1000 nekdanjih Preventovih delavcev. Boxmark v Slovenj Gradcu je medtem nekdanje delavke začel znova zaposlovati.

Na urade Zavoda za zaposlovanje na Koroškem, Dolenjskem in v Posavju se je v tednu dni prijavilo 1052 nekdanjih Preventovih delavcev, ki bodo prva denarna nadomestila prejeli 15. septembra. Upravičenci do denarnega nadomestila septembra tega ne bodo prejeli v celoti, pač pa sorazmerni delež za čas, ko so bili v mesecu avgustu brez zaposlitve.

Pričakujejo še 40 delavk
V naslednjih mesecih brezposelnosti bodo prejeli nadomestila v celoti. Prvo naslednje izplačilo bo 7. oktobra, kar je teden dni prej, kot je predvideno po rednem terminskem načrtu izplačil. Zavod pričakuje, da se bo prijavilo še okoli 40 delavk v porodniškem staležu, ki jim v tem času teče odpovedni rok.

Približno 20 delavcev nadaljuje delo v Preventu ali pri katerem drugem delodajalcu neprekinjeno, tako da se na zavod ne bodo prijavili.

Boxmark začel zaposlovati
Večje zaposlovanje se obeta v drugih podjetjih. Med drugim je delavce že začel zaposlovati Boxmark, ki naj bi zaposlil približno 200 šivilj v Slovenj Gradcu in 400 šivilj v Radljah ob Dravi. Po delavkah iz Preventa sprašuje tudi Halog iz Lenarta.

Več podatkov (o višini nadomestila, časovnem okviru izplačevanja ipd.) si lahko preberete na tej povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.