Slovenija
7 ogledov

11 pritožb še rešujejo

MOL je zavezancem višino nadomestila določila glede na število in lokacije tabel Žurnal24 main
Usmerjevalne table. Šest zavezancev od 23 je plačalo nadomestilo zanje.

“Če bo pritožba zavrnjena, bomo morali pustiti, da table odstranijo, saj nismo v stanju pokriti enormnega letnega prispevka,” pravi Irena Grofelnik, direktorica Hotela Mons. Po odločbi Mestne občine Ljubljana (MOL), ki temelji na spremenjenem odloku o občinskih cestah, bi morali za vzdrževanje usmerjevalnih tabel plačati 20.450 evrov na leto, so pa že leta 2004 za izdelavo in postavitev tabel plačali 14.600 evrov.

MOL je januarja izdala 23 odločb v skupni višini okoli 80 tisoč evrov. Od tega je 12 odločb poslala hotelom (njihove table oziroma lamele so modre, sive pa so za poslovno-trgovska središča). Novih odločb še niso izdajali. Šest zavezancev je obveznosti plačalo. “Na izdane odločbe je bilo podanih 11 pritožb, ki se rešujejo v skladu z zakonom o upravnem postopku,” pravijo na MOL. Če bo pritožba zavrnjena, bodo zavezancu lamele odstranili.

Dopolnitev postopka
Družba Monsadria je pritožbo po besedah direktorice Monsa vložila že 13. januarja, a do 18. aprila pritožbeni organ o njej še ni odločal. Monsadria pa je 4. aprila prejela dopis o odmeri plačila stroškov za signalizacijo – dopolnitev postopka, do katerega se bodo opredelili v zakonskem roku, pravi Grofelnikova.

“Strinjam se, da lamele niso brezplačne, saj hkrati pomenijo oglaševanje hotela, vendar smo ta strošek plačali z njihovo izdelavo in namestitvijo, pri čemer smo vlagali v tuja osnovna sredstva, brez možnosti olajšav v svojih poslovnih izkazih,” dodaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.