Slovenija
17 ogledov

127 glasov proti Kresalovi

Ob robu kongresa je neuradno potekala tudi razprava o tem, da Kresalovi nasprotu Žurnal24 main
Katarina Kresal. Trdi, da je LDS enotna. Za njenega protikandidata je glasovala več kot tretjina delegatov.
Medlo o prihodnosti

Govori. O prihodnosti stranke LDS v vladi in koaliciji ter tem, kaj se bo zgodilo po referendumu o pokojninski reformi, včeraj niso govorili. Take medlosti niso pričakovali niti nekateri delegati. Neuradno je bilo slišati, da so kongres izvedli zdaj tudi zato, da bo novi izvršilni odbor pripravil gradiva in sklical svet stranke, kjer se bodo nato za zaprtimi vrati pogovarjali o prihodnosti.

Kongres. Poraženi protikandidat na sobotnih volitvah vodstva stranke LDS Blaž Kavčič je razočaran napovedal odhod članov iz stranke, saj naj bi ti čakali na spremembe v politiki stranke, ki jih zdaj ne bo. Pričakoval je, da se bo več delegatov odločilo za spremembe, sam pa namerava v stranki vseeno ostati. "Občutek imam, da sem dobil izrazito podporo zunaj Ljubljane in Maribora, tam se bo verjetno krepil občutek odtujenosti od centra," je poudaril Kavčič.

Dva od petih proti Kresalovi
Vodenje stranke LDS bo nadaljevala Katarina Kresal, ki je Kavčiča premagala z 216 glasovi proti 127 glasovom. "Kongres je pokazal, da je stranka zelo pomirjena, da ni razklana, da nima nobenih frakcij," pa je Kavčičeve napovedi o odhodih komentirala Kresalova. Z njo Kavčič še namerava sodelovati, čeprav dodaja, da izjemno tesnega sodelovanja med njima nikoli ni bilo.

Na podpredsedniški mesti LDS sta sedla Zdenka Cerar in Borut Cink, predsednik podmladka stranke (mLD).

Po nedeljskem referendumu Kresalova kot predsednica koalicijske stranke od Boruta Pahorja pričakuje "kakšno odločno potezo", sicer pa debato o tem, kako naprej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.