Slovenija
4500 ogledov

13-letnik padel v prepad, našli so ga po dveh urah

Iskalna akcija 13-letnika z Bleda, iskanje
1/5
PU Kranj
Policijska uprava Kranj je poslala podrobne informacije glede iskalne akcije 13-letnega dečka.

"Na območju Straže na Bledu je včeraj potekala večja iskalna akcija za pogrešanim otrokom. Poleg policistov in Letalske policijske enote so v iskanju sodelovali še prostovoljni gasilci, gorski reševalci, vodniki z reševalnimi psi, podvodna reševalna služba in organizirani prostovoljci. Skupno gre za okoli 140 ljudi, ki so pregledovali širše območje Straže in Bleda," so sporočili.

Otrok je ob 16. uri odšel na tek in se do običajne ure ni vrnil domov. Starši so vedeli kam gre, lokacija pa je tudi sicer njihov poznan "tekaški krog". Ker je obstajal sum nesreče in zaradi tega možna ogroženost otroka, je bila takoj ob prijavi sprožena iskalna akcija v večjem obsegu.

Hudo poškodovanega so našli po dveh urah

Po okoli dveh urah iskanja je bil otrok najden nad Ledrarjevim kamnolomom sredi pobočja Straže. Poškodovan je po glavi in nogah. Odpeljali so ga v zdravstveno ustanovo.

"Okoliščine kažejo, da je na robu trim steze zdrsnil na mokri travi in po padcu čez višjo navpično prepadno steno obležal daleč pod steno. Visok padec so močno ublažila drevesa. Bil je primerno opremljen. Kot sedaj kaže, je imel kljub težjim poškodbam ogromno srečo," so sporočili policisti.

Tuja krivda je izključena.

Našel ga je policist, ki je bil takrat prost

"V iskanje so se včeraj vključili tudi policisti, ki so bili prosti. Eden od njih je izredno dober poznavalec območja in je bil v določenem delu eden ključnih faktorjev pri iskanju. Otrok je bil najden ravno na mestu, ki ga je skupaj z vodnikom reševalnega psa pregledoval ta policist. To je naš pravi obraz, to so naše vrednote, to je naše poslanstvo. Delamo za ljudi," so sporočili policisti.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 7
 • rosogay119 18:57 25.september 2020.

  Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. quality9.best

 • 06d458670ee8614e2c71cd167c34ffd47e2911e7 14:50 24.september 2020.

  Čudn,da so ga rešil,saj ni mel osebne izkaznice s seboj?

 • Avatar ovca
  ovca 13:54 24.september 2020.

  Orto,vsi nasteti so v JS. Vcasih je bolje,da koncas stavek predcasno. Drugace pa, bravo fantje! Normalni vas vedno podpiramo!