Slovenija
22 ogledov

1400 otrok mežikalo soncu

(Foto: Rdeči križ) Žurnal24 main
S pomočjo humanitarne akcije Pomežik soncu, ki jo že dvanajst let izvajata Zveza prijateljev mladine Slovenije in družba Lek, je letos odšlo na morje skoraj 1400 otrok.

Akcija Pomežik soncu je v vseh dvanajst letih omogočila brezplačno letovanje že več kot 8000 otrokom, ki bi sicer bili prikrajšani za počitnice na morju.

 

"S pobudo Pomežik soncu že dvanajst let spodbujamo dobre ljudi, naj po svojih močeh prispevajo za letovanje otrok, ki bi zaradi socialne stiske v družini ostali doma, prepuščeni sami sebi in ulici," pojasnjuje predsednik Zveze prijateljev mladine Slovenije Franc Hočevar.

Pobudo so posamezniki in gospodarske družbe, organizacije in institucije dobro sprejeli tudi v letošnjih kriznih razmerah. "Prav v težjih časih je treba še bolj strniti moči in pomagati tistim, ki našo pomoč najbolj potrebujejo in otroci so zagotovo tisti, ki zaslužijo največ naše pozornosti," je prepričana direktorica Korporativnega komuniciranja v Leku Katarina Klemenc Dinjaški.

Akcijo so simbolično zaključili v petek v Mariboru s t. i. neresno olimpiado in Lekovim živžavom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.