Slovenija
15 ogledov

15 vzorcev krme 
neustreznih

Direktorica Vursa Vida Čadonič Špelič: "Ne bom odstopila zaradi njihove nesposob Žurnal24 main
Dioksin. Zares: Koliko vzorcev krme je bilo odvzetih?

Koliko sredstev je bilo lani namenjenih za analize vzorcev hrane in koliko za analize vzorcev krme – takšna pojasnila Cveta Zalokar Oražem zaradi nedavne afere z dioksinom v Nemčiji v poslanskem vprašanju zahteva od ministra za kmetijstvo Dejana Židana.

Odvzeli so vzorce
Neodvisno od poslanskega vprašanja pa je Vida Čadonič Špelič, generalna direktorica Veterinarske uprave Republike Slovenije, včeraj na novinarski konferenci povedala, da so lani odvzeli 299 vzorcev krme in da jih je bilo od tega 15 neskladnih. Pojasnila je, da največkrat zato, ker “proizvajalec ni dobro očistil strojev, preden je začel pridelovati novo krmo”.

Dodala je, da v Sloveniji do zdaj ni bilo zaslediti čezmernih vsebnosti dioksina v hrani in mesu živali. So pa na mejnih veterinarskih postajah na dioksin vzorčili 36 pošiljk živalskega izvora in ugotovili neskladnosti v dveh primerih, kjer so našli presežne vrednosti živega srebra in prisotnost sulfonamidov, je povedala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.