Slovenija
23 ogledov

16. aprila uničenje spleta? "Oslarija!"

Facebook Žiga Gorišek
Anonymous v sporočilu na YouTubu opozarjajo, da bo nov virus, ki so ga razvili njihovi strokovnjaki, 16. aprila uničil splet. "To bi bilo, kot da bi streljal v lastno puškino cev," pravi slovenski član skupine.

Člani hekerske skupine Anonymous v sporočilu na YouTubu opozarjajo, da bo nov virus 16. aprila uničil splet, ker naj bi njihovi strokovnjaki razvili virus, ki je odporen na vse protivirusne programe in se tako hitro širi, da mu je nemogoče slediti.

"To je oslarija. Gre za enako finto, kot je bila za 31. marec," je za Žurnal24.si povedal slovenski član skupine Grega Plemenko. "To bi bilo, kot da bi streljal v lastno puškino cev."

"Verjetno želijo narediti nekaj zmede"

Na opis virusa nove generacije oziroma trojanskega konja, ki bo vgrajen v glasbene in slikovne datoteke, tako da ga bo težko prepoznati, Plemenko pravi: "Prvič slišim." Posnetka sicer še ni videl, meni pa, da gre verjetno za nekaj oseb, ki so se tega lotile, da bi naredile nekaj zmede.

Opozorilo se sicer glasi, da bo virus objavljen na družbenih omrežjih in poslan po e-pošti, potem pa se bo v nekaj urah razširil po vsem svetu. Po okužbi posameznega računalnika naj bi imeli člani skupine Anonymous popoln nadzor nad delovanjem spletnih programov na njem in bodo tako lahko ugasnili splet.

Komentarjev 1
  • erikkk 16:00 03.april 2012.

    Če že bo prišlo do izklopa interneta ... ga zasigurno ne želijo izklopit Anonimni...ssPo moje ga bodo samo tile ki želijo cenzuro pa omejevanje na internetu, pod krinko anonimnih. Sedaj jim je namreč Acta padla v vodo in posegajo bolj ...prikaži večj po drastičnih ukrepih kot je tale. Po moje se bojijo tega da so ljudje med seboj tesno povezani in se tako novice hitro širijo in se na tak način lahko čemerkoli uprli.