Slovenija
30 ogledov

16-letni Mitja se bori s krči in bolečino

Mitja
1/2
Zavod LU
Šestnajstletni Mitja se bori z nenehnimi krči v nogah in upadanjem mišic, saj je priklenjen na invalidski voziček. Življenje mu lahko spremeni posebna razgibalna naprava, ki pa stane 2.500 evrov.

Mitja obiskuje poseben program na Osnovni šoli Glazija v Celju. Ima težjo motnjo v duševnem in gibalnem razvoju; treba ga je hraniti in negovati, potrebuje pa tudi telesno aktivnost za ohranjanje mišične mase, ki se je zaradi priklenjenosti na voziček začela manjšati, pojavili so se tudi krči v nogah.

Za sproščanje in ohranjanje mišic potrebuje posebno napravo MOTOmed, ki deluje sama, brez uporabe mišične moči, hkrati pa zazna krče in se v tem primeru začne vrteti drugače, da s tem olajša bolečino.

Mitjeva družina si naprave ne more privoščiti, saj stane 2.500 evrov, zato jim je na pomoč priskočil Zavod LU, ki zbira sredstva za nakup. "Če želimo spremembo, naredimo spremembo. In vi lahko naredite ključen korak pri tem, da se Mitji življenje spremeni na bolje," pravijo v zavodu LU, ki je spomladi že zbral 608 evrov za nakup posebnega stola za Mitjo, ki mu omogoča večjo stabilnost, vzgojiteljem, ki delajo z njim, pa olajša delo.

Denar lahko nakažete na:
Račun: SI56 0201 2025 8461 606
Ime in naslov: Zavod LU, Bratovševa ploščad 24, 1000 Ljubljana
Namen: MITJA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.