Slovenija
28 ogledov

16-letniku petarda v rokah

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Fant si je petardo izdelal sam, eksplodirala mu je v roki.

Včeraj okrog 19.30 so policiste obvestili, da je na Jesenicah mladostniku v roki eksplodirala petarda. Ugotovili so, da si jo je 16-letnik izdelal sam. "Po ugotovitvah policistov je mladostnik tulec napolnil s smodnikom, ga začepil s čepki in prek vžigalne vrvice prižgal," pojasni Leon Keder s kranjske policije.

Naprava mu je eksplodirala v roki in ga huje poškodovala. Gre za poškodbe rok, predvsem dlani, mladenič je utrpel raztrganine in ureznine, prstov pa mu eksplozija na srečo ni odtrgala.

Na kranjski policiji pri tem ugotavljajo, da je največ poškodb ravno pri takšni prepovedani uporabi pirotehničnih izdelkov, ki niso bili kupljeni v prodajalnah z dovoljenjem pristojnega organa oziroma so jih ljudje kupili na črnem trgu.

Na območju kranjske uprave so sicer lani ugotovili 11, leta 2008 pa 13 kršitev zaradi neprimerne uporabe pirotehničnih izdelkov. V letu 2008 sta se poškodovala dva človeka, od tega en otrok, lani je bil poškodovan en otrok. Prav tako so ugotovili nastanek premoženjske škode; lani sta bila dva, predlani pa so jih zabeležili sedem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.