Slovenija
5 ogledov

1,6 milijona evrov za ravnatelje

učenje, šola, učenka Profimedias
Program Vodenja in upravljanja inovativnih učnih okolij, zanj tudi evropski denar.

Cilj programa v skupni vrednosti 1,6 milijona evrov, za katerega Evropski socialni sklad prispeva 1,3 milijona evrov, je nadgraditi že obstoječe oblike podpore ravnateljem, direktorjem vzgojno izobraževalnih zavodov in delavcev, ki sodelujejo pedagoškem vodenju in upravljanju. Program bo Šola za ravnatelje izvajala v obeh kohezijskih regijah.

Med drugim je namen programa zasnovati in preizkusiti svetovanje z vključitvijo usposobljenih ravnateljev ekspertov, razviti in preizkusiti distribuirano vodenje v okviru podpore ravnateljev za pedagoško vodenje in upravljanje, razviti sistematičen pristop za vodenje kariere, krepiti sodelovanje in partnerstvo med ravnatelji, kot tudi okrepiti sodelovanje in povezovanje z okoljem in drugimi institucijami ter oblikovati smernice in priporočila za sistemsko izvajanje podpore na področju vodenja vzgojno izobraževalnih zavodov.

Izhajajoč iz dosedanjih ugotovitev in raziskovalnih ter znanstvenih spoznanj domače in mednarodne prakse, je cilj podpirati razvoj vsebin in načinov ter pristopov, ki bodo krepili celosten pristop pri vodenju in izobraževanju. Aktivnosti programa se bo izvajalo z metodami in oblikami, ki so skladne z načeli inovativnih učnih okolij, kot npr. sodelovalne oblike učenja, krepitev digitalnih zmožnosti z uporabo tehnološko naprednih oblik učenja, razvijanje kritičnega in kreativnega razmišljanja, lastno raziskovanje, mreženje in izmenjava znanja.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.