Slovenija
14 ogledov

160 tisoč evrov za socialno ogrožene

Študentje morajo prošnje s priloženimi dokazili oddati do 8. novembra 2010. (Fot Žurnal24 main
Fundacija Študentski tolar je pripravila že peti razpis denarne pomoči za socialno ogrožene študente. Denarne pomoči je za 160 tisoč evrov.

Fundacija Študentski tolar namenja socialno ogroženim študentom dve vrsti pomoči. Za nepovratno denarno pomoč študentom v stiski je letos namenjenih 150 tisoč evrov, za namensko denarno pomoč pa 10 tisoč evrov.

Letos razpisujemo 150 tisoč evrov nepovratnih denarnih pomoči, skupaj z Resorjem za študijsko problematiko ŠOU v Ljubljani pa še dodatnih 10 tisoč evrov, ki so namenjeni nakupu študijskih pripomočkov oziroma plačilu stroškov, povezanih s študijem.
Sanja Leban, predsednica Uprave Fundacije Študentski tolar.

Na razpis se lahko prijavijo kandidati s statusom študenta, ki študirajo na Univerzi v Ljubljani (UL). Prosilci se lahko prijavijo tako za nepovratno kot tudi namensko denarno pomoč. Pomoč naj bi prejelo vsaj 300 študentov UL. Glede na trenutno višino razpisa naj bi se dodelila nepovratna denarna pomoč v enkratnem znesku 500 evrov in namenska denarna pomoč v višini 200 evrov.

30 tisoč evrov za izredne primere
Fundacija bo 30 tisoč evrov namenila za izredno denarno pomoč študentom v stiski med študijskim letom. "Z leti dela pri fundaciji smo prišli do zaključka, da je včasih pomembneje pomagati čim prej, predvsem takrat, ko se študent znajde v izjemnih razmerah, ki v nekem trenutku močno poslabšajo njegov socialni položaj," odločitev za tako imenovani rizični sklad pojasnjuje Sanja Leban, predsednica uprave Fundacije Študentski tolar.

Rok za oddajo vlog je 8. november. Razpisno dokumentacijo lahko najdete na spletnih straneh ŠOU v Ljubljani, spletnih straneh Fundacije Študentski tolar in spletnih straneh Študentske svetovalnice ŠOU v Ljubljani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.