Slovenija
19 ogledov

18. dobrodelni bazar: Deli in skrbi

18.dobrodelni bazar
1/35
Saša Despot
V organizaciji Slovenskega mednarodnega združenja žensk Sila danes na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču poteka že 18. dobrodelni bazar, na katerem bo sodeluje 32 držav.

Na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču danes že osemnajstič poteka dobrodelni bazar. Poleg stojnic, kjer ponujajo izdelke iz različnih držav, bo imel bazar tudi bogat kulturni program z otroškim in likovnim kotičkom.

32 držav se predstavlja

Na postavljenih stojnicah se predstavlja 32 držav, posebej pa se predstavlja tudi Evropska unija. Članice Sile na stojnicah ponujajo tako izdelke, ki so jih dobile z donacijami, kot izdelke, značilne za državo iz katere prihajajo. Lani so s prodajo teh izdelkov zaslužili več kot 50.00 evrov, kar želijo doseči tudi letos, je ob tem dejala Doumova.

Razložila je, da je osnovno vodilo bazarja "share and care", torej deliti in skrbeti. Po njenih besedah delijo izdelke in ideje, srbijo pa drug za drugega in za ljudi, ki potrebujejo pomoč. Denar, zbran s prodajo izdelkov, bodo tako namenili pomoči potrebnim družinam, denimo družini, ki želi doma postaviti dvigalo za invalidnega otroka. Prav tako pa bodo denar namenili društvoma Ključ in Sonček.

Odprt do 16.ure

Bazar, ki je odprt še do 16. ure, spremlja tudi bogat kulturni program z otroškim in likovnim kotičkom. Na bazarju bo med drugimi nastopila plesna in pevska skupine otrok s posebnimi potrebami iz Zveze Sožitje iz Kopra.

Bazar že od leta 1993

Prvi bazar je društvo Sila, ki večinoma združuje žene tujih poslovnežev in diplomatov, ki živijo v Sloveniji, organiziralo že leta 1993, na katerem je sodelovalo 15 držav. Do danes je društvo z bazarji in ostalimi aktivnostmi zbralo okoli milijon evrov, pomagali pa so več kot 200 organizacijam in posameznikom v Sloveniji.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.