Slovenija
8 ogledov

1896 plačilnih nalogov za vinjete

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Carinska uprava RS je med turistično sezono poostreno nadzirala uporabo vinjet. Od julija do 9. septembra je uprava izdala 1896 plačilnih nalogov in izrekla 943 opozoril.

Kot je znano, je novela zakona o javnih cestah, ki je 1. julija letos uvedla obvezno uporabo vinjet za vožnjo po cestninskih cestah, za nadzorne in prekrškovne organe poleg Prometnega inšpektorata RS in policije določila tudi Carinsko upravo RS.

V nadzor je bilo neposredno vključenih 11 mobilnih enot. Cariniki na mejnem prehodu Obrežje in na vseh ostalih mejnih prehodih s Hrvaško so Darsu zagotovili vso potrebno logistično pomoč, vključno z razdeljevanjem informativnih zgibank o uporabi vinjet, so danes sporočili iz carinske uprave.

Mobilne enote so v 106 posebej organiziranih akcijah voznike največkrat ustavljale na avtocestnih počivališčih, bencinskih servisih, cestninskih postajah in nekaterih nekdanjih mejnih prehodih na zahodni meji: Šentilj, Karavanke, Fernetiči, Vrtojba in Škofije.

Konec akcij
Po koncu turistične sezone carinska služba ne organizira več posebnih akcij, namenjenih zgolj nadzoru uporabe vinjet, temveč to nalogo opravlja v okviru svojega siceršnjega rednega dela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.