Slovenija
2887 ogledov

2.700 evrov kazni za voznika. Poglejte skupek prekrškov!

nov policijski avto Anže Petkovšek
Policisti so vozniku avto zasegli, zoper njega pa spisali obdolžilni predlog.

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so v soboto na območju Vuzenice ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil neregistrirano osebno vozilo. Na vozilu je imel registrske tablice, ki so pripadale drugemu vozilu, njegovo vozilo ni bilo obvezno zavarovano.

Poleg tega je vozil pod vplivom alkohola; alkotest je pokazal, da je imel  1,16 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače povedano dobri dve promili alkohola v krvi. Za storjene prekrške so mu policisti  izdali plačilni nalog  v znesku 2.700 €

Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja so  radeljski policisti  na Okrajno sodišče Slovenj Gradec podali obdolžilni predlog, vozilo pa so vozniku zasegli.

Opozorila policije

Celjski policisti ib omenjenem dogodku opozarjajo, da gre za zelo neodgovorno ravnanje voznika. Že pri enem promilu alkohola v krvi se nam bistveno zmanjša ocenjevanje globine prostora in pozornost, zaradi česar nismo sposobni voziti s primerno razdaljo. Naše reakcije so  prepozne in napačne, na določene nevarnosti sploh nismo več sposobni reagirati. Zato pogosto pride do naletov.

Prav tako se povečuje reakcijski čas in čas ustavljanja, možnost udeležbe v prometni  nesreči se pri  enem promilu alkohola poveča za najmanj 25-krat.

Vsi udeleženci cestnega prometa se moramo zavedati, da alkohol ne sodi v promet in da s svojim neodgovornim ravnanjem, ne ogrožamo le svojih življenj, pač pa tudi življenja ostalih nič krivih udeležencev cestnega prometa.

policijski avtomobil Slovenija Noro, kakšno nesrečo je v Litiji zakuhal mopedist Policijske luči Slovenija Drama v Mariboru, policija išče moškega z zeleno kapuco

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.