Slovenija
25 ogledov

200 delavcev na protest

protest nevidni delavci sveta
1/20
Žurnal24 main
Ljubljana. Nevidni delavci sveta so se organizirali nov protestni shod. Zbralo se jih je okoli 200, s transparenti pa so zakorakali v središče prestolnice.

Člani gibanja Nevidni delavci sveta (IWW) so organizirali nov protestni shod, na katerem so pozvali k solidarnosti in opozorili na sistematično kršenje pravic in dostojanstva migrantskih delavcev v Sloveniji.

Mislimo, da je zadnji čas, da naredimo usklajen pritisk, da oblasti v Sloveniji sedejo za mizo z delavci in ponudijo rešitev, ki je pravična
Andrej Kurnik

"Danes smo se zbrali, da opozorimo, da pri migrantskih delavcih ni prišlo do nobenih sprememb, podjetja so jim dolžna denar, mečejo jih iz stanovanj in jim grozijo, da ne bodo dobili ničesar, če se bodo borili za svoje pravice," je dejal aktivist gibanja Nevidni delavci sveta Irfan Beširević. Približno 200 delavcev in njihovih podpornikov je dvigovalo transparente z napisi Pravice so izborjene, ne podeljene, Skupaj bomo ustvarili svoje pravice, Dovolj izkoriščanja, čas je za spremembe in Ta zgodba govori tudi o tebi. Beširević poudarja, da ne gre le za vprašanje migrantskih delavcev, temveč tudi slovenskih.

Zakonodaja- rak rana Slovenije
"Opozarjamo institucije na tisto, kar že dobro vedo - da imamo v Sloveniji zakonodajo in prakse, ki so diskriminatorne do migrantskih delavcev, kar danes povzroča katastrofalen položaj teh delavcev v Sloveniji," pa je povedal predstavnik gibanja in profesor na ljubljanski Fakulteti za družbene vede Andrej Kurnik.

Protestnega shoda so se udeležili delavci iz Kopra, Sežane, Maribora in Velenja, pa tudi njihovi kolegi iz BiH in drugi podporniki. Iz parka Tabor so se odpravili proti Prešernovemu trgu, shod pa bodo zaključili pri Tovarni Rog. Več pa v galeriji.

 

Komentarjev 1
  • privat 13:11 26.september 2011.

    ah to je so res nevidni delavci,nevidni protesniki...in protest je bil neviden...zakaj pa so ga nevidnega naredili...?? Kaj ni to v Sloveniji vse zrežisirano?? No nekdo ima veliko korist..sindikati ,vlada, cerkev,??'