Slovenija
20 ogledov

200 parkirišč manj

Paririšče. Jerca Božič Kranjec
Parkirna hiša. Po spremembi načrtov bodo parkirišča večja, a jih bo manj.

Prihodnja parkirna hiša pri zdravstvenem domu naj bi imela po prvotnih načrtih 444 parkirnih prostorov, po spremenjenih, ki so jih mestni svetniki potrdili na zadnji seji, pa jih bo 250. Kot so nam povedali v kabinetu župana, so zdaj predvideni večji parkirni prostori, večja pa naj bi bila tudi parkirna hiša.

 

Gradnja spomladi

Medtem ko je bilo lani iskanje investitorja za parkirno hišo neuspešno, naj bi bilo zdaj drugače. “Za parkirno hišo je bistveno več zanimanja kot za dvorano Portoval in upam, da bomo spomladi priče gradnji,” je dejal župan Alojzij Muhič. Kot je dodal, naj bi parkirna hiša služila tudi obiskovalcem 
dvorane Portoval.

Občina bo na zemljišču, ki je v njeni lasti, investitorju podelila stavbno pravico, preostali del naložbe pa bo nosil tisti, ki bo hišo zgradil in jo za določen čas tudi upravljal. “Trenutno pripravljamo razpisno dokumentacijo, o terminskem načrtu še ne moremo govoriti, bi pa za gradnjo potrebovali približno eno leto,” so nam pojasnili v kabinetu 
župana.

Parkiranje plačljivo

Za službena vozila zdravstvenega doma bodo v parkirni hiši posebni prostori, sicer pa bo parkiranje plačljivo tudi za obiskovalce. “Ceno bo določil lastnik, vendar bo mestna občina poskušala vplivati na ceno tako, da bi bila ta primerljiva s cenami na drugih parkiriščih na tem območju,” so še povedali v kabinetu.

Tudi prenova Kandijske

Investitor DRSC. Hkrati z gradnjo parkirne hiše naj bi Direkcija Republike Slovenije za ceste (DRSC) prenovila tudi del Kandijske ceste od križišča pri zdravstvenem domu do stare bolnišnice. “Naložbo bo v celoti financirala država, občina pa bo poskrbela za obnovo vodovodnega in kanalizacijskega sistema ter javne razsvetljave,” je povedal župan Muhič. Zatem naj bi po njegovih besedah prenovili še preostali del Kandijske ceste proti križišču v Žabji vasi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.