Slovenija
29 ogledov

205.000 evrov za smrt treh deklet

Zavašnik je obtožen predložitve ponarejene odločbe o podaljšanju obratovalnega č Žurnal24 main
Starši treh do smrti pohojenih deklet pred nočnim lokalom Lipa v Pirničah leta 2005 bodo prejeli dobrih 205 tisoč evrov odškodnine od lastnikov zdaj že nekdanjega lokala, države in varnostne službe, ki je takrat varovala lokal.

Tolikšno odškodnino je namreč odmerilo ljubljansko okrožno sodišče, potem ko je že pred časom odločilo, da svojcem pokojnih žrtev odškodnina nedvomnon pripada.

"Sodišče je zahtevano višino odškodnine skoraj v celoti odobrilo. Znesek, ki ga je prisodilo vsakemu od staršev, se giblje od 25.774,13 do 27.565,03 evrov. Razlike so nastale iz naslova materialne škode – stroški pogreba. Odškodnine iz naslova nepremoženjske škode duševnih bolečin zaradi smrti otroka, pa za vsakega od njih znašajo 25.100 evrov. Bratom in sestram pokojnih pa je sodišče odmerilo odškodnine iz naslova nepremoženjske škode zaradi duševnih bolečin ob smrti bližnje osebe, vsakemu od njih po 15.000 evrov," pojasnjuje pooblaščenka družin pokojnih deklet, odvetnica Bojana Potočan.

Zavašnik ima 15 dni časa za pritožbo

Nekdanji lastnik Lipe Robert Tomas Zavašnik oziroma njegova starša, država prek pravobranilcev in varnostna služba imajo zdaj 15 dni časa, da se pritožijo, sicer bo sodba postala pravnomočna. Svojci pa bodo imeli od pravnomočnosti sodbe še 10 let časa, da odškodnino izterjajo prek izvršbe, če jim toženi ne bi plačali tistega, kar je odmerilo sodišče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.