Slovenija
22 ogledov

21-letnica izsilila motorista

V popoldanskih urah je na Tržaški cesti v Ljubljani voznica osebnega vozila izsi Žurnal24 main
V popoldanskih urah je na Tržaški cesti v Ljubljani voznica osebnega vozila izsilila prednost motornemu vozilu. V trčenju je motorist na srečo utrpel le lažje poškodbe.

"Okoli 13. ure se je na Tržaški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena 21-letni voznik osebnega avta in 42-letni voznik motornega kolesa. Do prometne nesreče naj bi prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega avta," nam je povedal Vinko Stojnšek iz PU Ljubljana.

V prometni nesreči je voznik motornega kolesa utrpel lažje telesne poškodbe in bil z reševalnim vozilom prepeljan v ljubljanski klinični center.

Avtomobilisti, pazite na motoriste!
"Potrebno se je zavedati, da k prometnim nesrečam, ki imajo za posledico poškodbo ali smrt motorista, veliko prispevamo tudi vozniki osebnih vozil. Poleg osveščanja motoristov je potrebna tudi pozornost nas avtomobilistov," nam zatrdi inštruktor varne vožnje Brane Küzmič.

"Motoriste, ki se ob prvem lepem vremenu zapodijo po cestah, lahko brez kančka slabe vesti označimo za adrenalinske odvisnike. Vendar pa je dejstvo, da naše oči motoristov na cesti niso navajene. Hitrost avtomobila, ki se nam približuje od zadaj, lahko ocenimo, hitrost motorista pa zaradi višje hitrosti ponavadi ocenimo napačno," poudari Küzmič.

"Brezobzirni motoristi, ki se na ceste zapodijo brez čelade, ne razmišljajo o drugih udeležencih v cestnem prometu, saj niso sposobni razmišljati niti o svoji lastni varnosti. Gre za neke vrste bolezen, ki je ne bodo ozdravile kazni. Tukaj bodimo avtomobilisti boljši in pazimo na motoriste," konča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.