Slovenija
19 ogledov

22 delavcev tri leta brez prispevkov

“Zaposleni, ki so lani protestirali, so že odšli od Gashija k drugim delodajalce Žurnal24 main
Kazenske ovadbe. Tri podjetja delavcem niso plačala za več kot 200 tisoč evrov socialnih prispevkov.

Postojna. Postojnska policija je dopolnila kazensko ovadbo iz lanskega julija, s katero so takrat na podlagi prijav delavcev ovadili šest fizičnih in dve pravni osebi. Dopolnitev se nanaša na sum kar 56 kaznivih dejanj kršitve temeljnih pravic delavcev in 22 kaznivih dejanj ponarejanja listin, s katerimi so prikazovali lažne podatke o plačah in drugih obveznostih delodajalca. Kazensko je bilo ovadenih še sedem fizičnih in ena pravna oseba.

Kot smo že poročali, gre neuradno za dve podjetji Hysena Gashija – eno je bilo januarja izbrisano iz registra, drugo iz Nove vasi pa ima trenutno blokirana oba računa – ter podjetje Lami gradbeništvo iz Starega trga pri Ložu.

Policisti so ugotovili, da osumljeni v letih 2008, 2009 in 2010 za 22 delavcev zavestno niso plačevali prispevkov za socialno varnost in so si tako protipravno pridobili najmanj 212 tisoč evrov. Ugotovili so tudi kršitve pogodbe o zaposlitvi, kršitve pri izplačilu plač in drugih prejemkov, delovnem času, odmoru, počitku in letnem dopustu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.