Slovenija
140 ogledov

250 evrov za nov datum

razno 08.05.13. denar, euro, stetje, bankovci, A bank employee counts Euro notes zurnal24.si
Banke. Sprememba datuma, na katerega želite plačevati kredit, lahko veliko stane.

Za spremembo datuma plačila obroka kredita banke zaračunajo do 250 evrov.

Naši bralki je banka obrok za plačilo stanovanjskega posojila trgala 8. v mesecu, saj je plačo prejemala 5. Zdaj je šla na porodniški dopust, in ker nadomestilo plače država nakaže 15. v mesecu, je nameravala prestaviti tudi datum plačila obroka, a si je premislila. Na njeni banki SKB so ji povedali, da bi zamenjava datuma stala kar 40 evrov. Sprašuje se, kakšne stroške ima banka, če za en teden zamakne plačilo obroka. Na SKB so pojasnili, da je taka postavka opredeljena v ceniku in da je kreditojemalec ob podpisu pogodbe seznanjen s tem, da mora plačati vse stroške, ki nastanejo zaradi sprememb pogojev posojila na njegovo željo.

V Banki Sparkasse bi morala menjavo datuma odplačila kredita urediti z dopisom ali aneksom k pogodbi, ki stane 0,25 odstotka nezapadle glavnice oziroma najmanj 80 in največ 250 evrov, za obdobje zamika pa še obresti. Strankam, ki redno odplačujejo kredit (ne zamujajo več kot 30 dni), pa do konca leta ne zaračunajo stroška menjave datuma.

V večini bank je zastonj

V banki Sberbank krediti zapadejo na zadnji dan v mesecu in tega ni mogoče spremeniti, v NLB, NKBM, Abanki, UniCreditu, Hypu, Delavski hranilnici, Raiffeisen Banki, Banki Koper in Gorenjski banki spremembe datuma bremenitve računa ne zaračunajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.