Slovenija
22 ogledov

2.600 odjemalcev brez elektrike

Neurje Šentjur Bralec Žan
Včerajšnje neurje prineslo klasične težave: poplave meteorne vode, podrta drevesa, prekinitev električne oskrbe.

Brez električne energije je včeraj za določen čas brez električne energije ostalo nekaj manj kot 2.600 odjemalcev, so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

V Gornjem Lenartu so bili brez elektrike, ker je veter podrl štiri električne drogove, delavci Elektra Celje so napako odpravili nekaj pred 23. uro. 

Popoldne se je zaradi neurja izpad zgodil še v Občini Lenart in Šmartnem na Pohorju, delavci Elektra Maribor so napako kmalu odpravili. 

Gasilci so imeli sicer znova kar nekaj dela z odstranjevanjem podrtih dreves, veter je tudi razkrival strehe, morali so črpati meteorno vodo.

Ogromno dela za gasilce iz Benedikta

Zelo veliko dela so imeli v občini Benedikt, ki jo je neurje zajelo okoli 17.30.  Meteorna voda je zalila prostore gasilskega doma. Močan veter je odkril strehe s strešniki v naselju Trotkova (na dveh stanovanjskih objektih in enem gospodarskem objektu), v naselju Obrat eno streho gospodarskega objekta in v naselju Benedikt eno streho negospodarskega objekta. Na lokalni cesti  Štajngrova – Ihova se je podrl drevo.

Gasilci PGD Benedikt so izčrpali meteorno vodo iz gasilskega doma, delno pokrili nazaj vse strehe s strešniki in odstranili drevo iz lokalne ceste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.