Slovenija
8124 ogledov

28-letnik mu je odvzel prednost, nič kriv voznik mopeda je umrl

Nesreča motorista Pixsell
Zdravnik je na mestu nesreče potrdil smrt.

V križišču za naselje Satahovci na cesti od naselja Krog v smeri Tišine se je popoldne zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in mopeda. 60-letni voznik slednjega je umrl na mestu nesreče, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zavijal levo v smeri naselja Satahovci in odvzel prednost vozniku mopeda, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri.

Kot so še sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, si je kraj nesreče ogledal preiskovalni sodnik v prisotnosti okrožnega državnega tožilca. Zoper 28-letnega voznika osebnega avtomobila bo po vseh zbranih obvestilih podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Pokojni voznik mopeda je letošnja tretja smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah in tretja v dobrem tednu dni. V enakem obdobju lani je bilo sedem smrtnih žrtev prometnih nesreč.

Policisti vse udeležence v cestnem prometu pozivajo k previdni in zbrani vožnji ter prilagoditvi hitrosti vožnje razmeram na cesti. Posebno pozornost pa je potrebno nameniti pešcem, kolesarjem in voznikom enoslednih motornih vozil, še opozarjajo policisti.

*Fotografija je simbolična

Prehod za pešce Slovenija 45-letna voznica trčila v peško, ta je danes umrla v bolnišnici

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 06:42 16.junij 2022.

    Ob tako veliki prodaji koles in nakupu motornih koles bi potrebovali tudi usposobljene policaje ,ki bi nadzorovali ves ta kaos.

  • Avatar karjola
    karjola 06:34 16.junij 2022.

    A se ta 28letnik svobodno giblje po sloveniji ali je že zbežal v bosno?

  • Ender3 01:21 16.junij 2022.

    Res ne vem, se je ljudem čisto odpeljalo. Že po samomorih smo v samem vrhu..