Slovenija
3 ogledov

28 novih mest za malčke

vrtec arhiv Žurnal24
Vrtci. Dva obnovljena oddelka na Trati. Obetata se še dva v Selški dolini.

Škofja Loka. Danes bodo v kletnih prostorih stanovanjskega bloka v Frankovem naselju odprli prenovljena oddelka vrtca. V njiju bodo pridobili 28 mest za otroke prve starostne kategorije.

Novih oddelkov smo se razveselili; število otrok na čakalni listi se je zmanjšalo na 86,” je dejala Janja Bogataj, direktorica Vrtca Škofja Loka. “Nekdaj so ga obiskovali otroci drugega starostnega obdobja, zdaj pa sprejemamo otroke prvega, po čemer je tudi največje povpraševanje,” je poudarila.

Popolna prenova

Enoto so morali sicer zapreti zaradi neizpolnjevanja normativov. Investicija je obsegala preureditev kletne etaže, sanacijo obeh igralnic, obnovo razdeljevalne kuhinje, nove sanitarije in garderobe ter izgradnjo dodatnega vetrolova. Poskrbeli so tudi za ustrezno izolacijo in uredili okolico. Dela so potekala poleti, stala pa so 120 tisoč evrov.

Še dva na Bukovici

Za letos Bogatajeva upa na odprtje še ene podobne enote, in sicer na Bukovici. Tudi tam bosta dva oddelka. Investitorica je Kmetijsko-gozdarska zadruga Škofja Loka, občina pa bo najemnica. “Glede na velike težave vključevanja otrok prvega starostnega obdobja je to dobrodošla rešitev,” meni ravnateljica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.