Slovenija
21 ogledov

3 ali 60 dni - to je zdaj vprašanje

Janez Posedi Žurnal24 main
Vodja pogajalske skupine dela sindikatov javnega sektorja Posedi se jutri ne bo udeležil sestanka z vlado. Vzrok: zapletlo se je pri številu dni, ki jih imajo sindikati na voljo za odgovor vladi.

Tri dni ali 60 dni za odgovor vladi, to je zdaj vprašanje. Medtem ko ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs pričakuje, da ji bodo sindikati na predloge, ki jim jih da vlada, odgovorili v 3 dneh, sindikati menijo, da je ta rok 60 dni. „Ministrica interpretira kolektivno pogodbo drugače kot mi. Predlagali smo, da skliče sestanek le na to temo. Brez tega ni možno žal nič,“ pravi vodja pogajalske skupine dela sindikatov javnega sektorja Janez Posedi.

Dokler se ne sporazumejo, ali gre za tri dni ali 60 dni, drugih pogovorov ne bo. In če se ne bodo uspeli sami dogovoriti, imajo po Posedijevih besedah na voljo še komisijo za razlago kolektivne pogodbe, pomirjanje ali arbitražo.

V primeru enostranskih ukrepov vlade pa ostaja že dogovorjeno: do 1. septembra naj bi določili datum stavke, deset dni zatem naj bi bile pripravljene tudi stavkovne zahteve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.