Slovenija
3322 ogledov

30-letnik padel sto metrov in negiben obležal

Nanos Matej Kavčič
V soboto popoldan je na pobočju Nanosa prišlo do hude nesreče.

V soboto nekaj pred četrto uro popoldan so policiste obvestili, da je na pobočju Nanosa na travnati strmini blizu Vojkove koče padel in se hudo poškodoval jadralna padalec.

30-letniku iz Občine Kamnik je med letenjem sunek vetra zaprl del padala, začel je padati z višine približno sto metrov. Poskušal je odpreti rezervno padalo, vendar mu to ni uspelo, padel je na travnata tla in nato na melišče.

"Njegov padec so spremljali štirje očividci, ki so takoj po padcu stekli do ponesrečenca, ki je bil brez zavesti in huje poškodovan. Jadralni padalec je negiben obležal ob grmičevju na strmini in mu nudili prvo pomoč ter na pomoč poklicali reševalce," so sporočili z novogoriške policijske uprave.

Gorski reševalci iz Ljubljane in Tolmina so poškodovanega oskrbeli, nato pa so ga z vojaškim helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center. Po prvih ugotovitvah zdravnikom ima poškodovano hrbtenico, bojijo se tudi poškodb notranjih organov.

Policisti so o dogodku obvestili preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici ter preiskovalca letalskih nesreč in incidentov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.