Slovenija
18 ogledov

300 mio evrov za Portugalsko

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Finančni ministri na Madžarskem o pomoči Portugalski. Slovenija bi lahko prispevala okoli 300 milijonov evrov.

Finančni minister Franc Križanič je po zasedanju finančnih ministrov na Madžarskem za STA pojasnil, da bi Slovenija za Portugalsko lahko prispevala "okvirno 300 milijonov evrov", kakor je v preteklih dneh že omenjal premier Borut Pahor

Kot je povedal, so že narejeni interni izračuni, vendar je želja vodstva finančnih ministrov EU in Evropske centralne banke (ECB), da se o natančnih vsotah še ne govori, dokler ne bo narejen program in znana razdelitev pomoči.

"Poleg mehanizma, v katerega smo vključeni mi, bo vključen tudi Mednarodni denarni sklad (IMF) in verjetno tudi evropski finančni mehanizem stabilnosti. Tako je prekmalu soditi, koliko bo to obremenilo naš javni dolg," je za tiskovno agencijo pojasnil Križanič.

Ministri so se sicer na zasedanju pogovarjali predvsem o finančni stabilnosti v Evropi, delovanju različnih mehanizmov ter pripravi programa za pomoč Portugalski in njeni javnofinančni krizi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.