Slovenija
67 ogledov

300 otrok na čakanju

Nada Bogataj Kržan pravi, da bodo rešitve iskali tudi zunaj mesta Kranj. (Foto: Žurnal24 main
Kranj. Od 950 vlog v vrtec sprejeta več kot polovica otrok.

Na čakalnem seznamu za vrtce v Mestni občini Kranj je trenutno okrog 300 otrok, kažejo podatki, ki so jih po zaključenem vpisu obdelali v kabinetu župana Mohorja Bogataja. Stisko naj bi omililo osem novih oddelkov.

Za naslednje šolsko leto so javni vrtci na območju Mestne občine Kranj prejeli 950 vlog, razkriva Nada Bogataj Kržan, načelnica urada za družbene dejavnosti. Trenutno je sprejeta nekaj več kot polovica otrok, vrtci pa imajo še nekaj več kot sto prostih mest, tako da je čakalni seznam realno še nekoliko krajši.

Osem novih oddelkov

Dva oddelka prvega starostnega obdobja naj bi pridobili v enoti Mojca, in sicer po izselitvi Tele TV, ki je bila do zdaj najemnica. Drugih šest oddelkov naj bi odprli zasebniki, vendar na mestni upravi še čakajo, da zainteresirani ponudniki pridobijo koncesijo ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. “Osem novih oddelkov je stoodstotnih,” je kljub temu prepričana Bogataj Kržanova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.