Slovenija
13 ogledov

31. marca bodo ugasnili internet

Anonymous Reuters
Hekerska skupina Anonymous je za 31. marec napovedala napad na strežnike, ki podpirajo internetne sisteme po vsem svetu. Pobudo so poimenovali Operacija svetovna zatemnitev (Operation Globalna Blackout).

Pobudo za napad so Anonymous predstavili na spletni strani Pastebin, usmerjena pa je proti "našim voditeljem in adoráveios neodgovornim bančnikom, ki so svet pustili stradati, da lahko sami izpolnjujejo tipične potrebe tistih, ki uživajo v sadizmu". Šlo naj bi za onemogočanje delovanja 13 strežnikov, ki upravljajo dodeljevanje IP številk in najpomembnejših domen, ki jih uporabljajo obstoječe spletne strani. Kot običajno bo napad v obliki preprečevanja zagotavljanja storitev, znanega pod kratico DDOS, kar pomeni Distributed Denial Of Service in označuje napad, pri katerem sodeluje veliko število računalnikov.

Z DDOS želijo hekerji povzročiti zastoje na strežnikih DNS, vendar nekateri dvomijo, da je to mogoče. Strokovnjaki za elektronsko varnost ne verjamejo, da napad DDOS lahko onesposobi 13 strežnikov. To pa zato, ker ima sistem, ki podpira internetne naslove, svoj podporni sistem, ki omogoča samodejno preusmeritev pregostega prometa s strežnika na druge strežnike. Sicer priznavajo, da bodo napadi 31. marca v nekaterih primerih morda uspešni, vendar poudarjajo, da bo učinek omejen.

Komentarjev 9
  • 1111 15:32 27.marec 2012.

    bojovi...dej se malček skuliraj...preberi še enkrat in pol napiši...ah, čaki, da si lase popravim, si razumel?

  • vladek 15:15 27.marec 2012.

    bojovi,nisi trenirkar,ampak si opankar,in pozabu si pripisatćććććććććććććććććć

  • bojovi 15:07 27.marec 2012.

    Mene še to zanima zakaj pa bi admin ukrepal sej nič takega nisem napisal, napisal sem da poznam ukrep, nikoli pa nisem napisal da bi morali postrelit bančnike. Jaz osebno bi jih raje videl da bi zgnili v ječah ker ...prikaži več hitra smrt za take lopove je predobra.