Slovenija
16 ogledov

31 vojakov bo lahko volilo

vojska vojaki saÅ¡a despot Žurnal24 main
31 vojakov 24. slovenskega kontingenta v silah Kfor na Kosovu bo lahko na dan volitev, torej v nedeljo, svoje glasove oddalo na diplomatsko-konzularnem predstavništvu v Skopju. Kot so sporočili iz Slovenske vojske, je do zapleta prišlo iz objektivnih razlogov.

"Skupina vojakov opravlja naloge izven baze Villagio Italia. Zaradi opravljanja nalog na različnih lokacijah je prišlo do počasnejše komunikacije in s tem do napake pri pošiljanju zahtevkov za glasovanje s Kosova v Slovenijo. Zaplet smo odpravili," so za zurnal24.si povedali v Slovenski vojski.

Kot so v pismu zapisali vojaki, se zavedajo "hudih gospodarskih in socialnih razmer v naši domovini". Dodajajo, da so rešitev teh razmer "morda prav te volitve, na katerih pa na našo veliko ogorčenost, razočaranost, nemoč zaradi brezbrižnosti nekaterih vodilnih ljudi v našem poveljstvu ne bomo mogli dati svojega glasu", pišejo vojaki v pismu, ki ga je objavil Reporter.

V torek so jim vodilni namreč povedali, da volilni lističi za pripadnike desetega motoriziranega bataljona niso prišli, tako da ne bodo mogli v roku oddati glasov po pošti. Kot jim je povedal poveljnik, "se je zalomilo pri pošiljanju naših pravilno izpolnjenih prijavnic v zakonsko določenem roku in da so se prijavnice čudežno izgubile oziroma nepravočasno prispele v Slovenijo", pišejo v pismu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.