Slovenija
265 ogledov

35 evrov za tri dni

Od 635 zaposlenih v jeseniški bolnišnici jih v garažni hiši parkira le devet; ti Žurnal24 main
Parkiranje. Zaposlene v jeseniški bolnišnici jezi. Mesečna parkirnina porabljena v treh dneh. V garažni hiši predrago.

“Vsaj 70 odstotkov zaposlenih je z zdajšnjim režimom parkiranja nezadovoljnih, saj je katastrofalen! Od direktorja (Igorja Horvata, op. p.) pa že mesece poslušamo samo obljube,” so v pismu zapisali zaposleni v jeseniški bolnišnici.

Operacijski blok
Do leta 2014. Šest tisoč kvadratnih metrov velik operacijski blok, ki naj bi ga zgradili ob jeseniški bolnišnici, bo stal 25 milijonov evrov, v njem pa bodo štiri operacijske dvorane, centralna sterilizacija, intenzivne enote, lekarna, prostori za radiologijo in gorenjski urgentni center. Zgrajen naj bi bil do leta 2014.

Kot je v pogovoru za Žurnal povedala ena od zaposlenih, ki je želela ostati anonimna – pojasnila je, da si zaposleni zaradi strahu pred izgubo službe ne upajo govoriti –, so na sestanku pred dobrim tednom direktorja vnovič opozorili na težave, ki jih imajo s parkiranjem, ta pa je dejal, da se z lastnikom garažne hiše pogaja za ugodnejšo ceno. “Postavljeni smo pred dejstvo, da plačamo po 70 evrov na mesec za parkiranje v garažni hiši. Medicinska sestra s prevozi in malico v povprečju zasluži 800, kuharica pa 500 evrov – omenjena parkirnina je zato previsoka. Tistim, ki so kupili parkirno kartico za parkiranje na zunanjem parkirišču in zanjo odštejejo 35 evrov na mesec, pa se dogaja, da je parkirišče polno ali da dovoljenih 80 ur parkiranja na mesec zaradi pogostih dežurstev porabijo v treh dneh,” je poudarila zaposlena, svoje ogorčenje pa so zaposleni izrazili tudi v pismu.

V garažo po nižji ceni
Pojasnili so, da ne nasprotujejo plačljivosti parkiranja, a ne za tako ceno. “Zahtevamo, da nam omogočijo več kartic za parkiranje na zunanjih parkiriščih – na njih parkira 70 zaposlenih –, parkirnina za garažno hišo pa ne sme biti višja od 35 evrov.” Celjsko podjetje Avioprojekt je ob bolnišnici zgradilo garažno hišo, v kateri je 330 parkirnih prostorov, na zunanjih parkiriščih pa še 120, in pridobilo stavbno pravico za 30 let, januarja pa je kupilo še makadamsko zemljišče “pri žagi”, kjer je bilo prostora za okoli 50 vozil. “Postavil je ograjo, prostor pa je prazen. Pri trgovskem centru Mercator so v ponedeljek postavili zapornico. Nekateri parkirajo pred bloki, a tudi to ne bo šlo dolgo,” so še povedali zaposleni. Da ve za nezadovoljstvo zaposlenih – teh je v bolnišnici 635 –, je potrdila strokovna direktorica bolnišnice Sandra Tušar, vendar dodala, da ni pravi naslov za to problematiko. O tem, kaj meni o očitkih zaposlenih in ali se bo za njihovo težavo našla rešitev, smo v sredo želeli vprašati tudi direktorja bolnišnice, a so nam iz službe za komuniciranje odgovorili, da odgovorov zaradi zadržanosti direktorja ne morejo posredovati pred ponedeljkom.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.