Slovenija
23 ogledov

35 milijonov za Merkur

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Upniški odbor Merkurja je danes načelno potrdil predlog uprave za pridobitev posojila v višini 35 milijonov evrov.

 

Merkurju se mudi s pridobitvijo obratnih sredstev. Po prvotnih pričakovanjih uprave bi moral biti denar na Merkurjevih računih že do danes, da bi lahko do prazničnega decembra, ki je prodajno najmočnejši mesec, napolnili police.

Ko bo pogodba o posojilu med bankami in Merkurjem pripravljena, jo bodo člani upniškega odbora pred njeno realizacijo še potrdili, so pojasnili v Merkurju.

Merkurjeva uprava je v načrtu finančnega prestrukturiranja kot minimalni znesek posojila, potrebnega za oživitev poslovanja, zapisala 40 milijonov evrov. "Po prejemu 35 milijonov evrov s strani bank bo zato uprava preostalih pet milijonov evrov poskušala pridobiti iz drugih virov," so poudarili v družbi.

Uprava družbe Merkur je članom upniškega odbora poleg postopkov iz načrta finančnega prestrukturiranja podrobneje predstavila organiziranost in trenutne razmere v Merkurju ter analizo vzrokov za insolventnost in vsebino načrta finančnega prestrukturiranja družbe.

Upniški odbor je danes za svojega predsednika izvolil Gregorja Simonitija, ki sicer v odboru zastopa družbo Salonit Anhovo.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.