Slovenija
37 ogledov

38. Teden cvička je tu!

Klemen Mihalič (prvi z leve) bo odgovoren za Cvičkarijo, Ivo Kuljaj in Jože Žura Žurnal24 main
Združeno. Cvičkarija in Teden cvička bosta potekala istočasno.
Glavni trg bo zaprt. Tri dni. Da bi čim bolje poskrbeli za varnost obiskovalcev prireditve, so se tokrat odločili za popolno zaporo prizorišča. Od petka zjutraj do ponedeljka zjutraj bo tako zaprti Kandijski most, Glavni trg in Rozmanova ulica. Obvoza po mestnih ulicah razen za stanovalce ne bo.

V četrtek ob 10. uri se bo z odprtjem prvega sejma cvička v Športni dvorani Marof začel letošnji 38. Teden cvička. “Poleg pridelovalcev se bodo na sejmu predstavili izdelovalci kletarske opreme in agencija Kompas s ponudbo turizma v zidanicah na našem območju,” pove Ivo Kuljaj, direktor zavoda za turizem.

Kralj in princesa
V petek si boste lahko ogledali tradicionalni sprevod, v katerem se bodo predstavila društva Zveze društev vinogradnikov Dolenjske, ki imajo po besedah Jožeta Žure, predsednika zveze, že več kot šest tisoč članov. Po sprevodu bodo okronali Marka Cvelbarja, letošnjega kralja cvička, in izbrali cvičkovo princeso. Za zadnji naslov se bo, kot pove Žura, potegovalo šest kandidatk.

Imenovali bodo tudi novega ambasadorja cvička – naziv, ki si ga je, kot pravi Kuljaj, prislužil predvsem s Hvalnico cvičku, bo prejel Tone Pavček.

Nobeno vino na svetu nima lepše pesmi, kot je Pavčkova Hvalnica cvičku.
Ivo Kuljaj o letošnjem ambasadorju cvička

Študentska Cvičkarija
Da bo ta konec tedna dolenjska metropola toliko bolj v znamenju našega vinskega posebneža, bo poskrbelo Društvo novomeških študentov (DNŠ), ki bo svoj festival Cvičkarija pripravilo v soboto na Novem trgu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.