Slovenija
1095 ogledov

39-letnik divjal skozi naselje, a so ga dobili, plačal bo 1200 evrov

Radarski detektorji
1/3
Anže Petkovšek
Mariborski prometni policisti so včeraj na Titovi cesti v Mariboru, kjer je hitrost vožnje zaradi naselja omejena na 50 km/h, izvajali nadzor hitrosti z laserskim merilnikom.

Med drugimi so izmerili hitrost tudi 39-letnemu vozniku iz okolice Maribora, pri katerem je bila izmerjena hitrost kar 120 km/h, kar pomeni, da je za kar 70 km/h prekoračil najvišjo dovoljeno hitrost vožnje.

Policisti so ga ustavili, mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Predpisana sankcija za ugotovljeni prekršek je globa 1.200 evrov in 18 kazenskih točk. Policisti ob tem ponovno pozivajo voznike, da upoštevajo cestnoprometne predpise, vozijo po omejitvah, prilagodijo hitrost vožnje vozil in vozijo strpno ter previdno. Največ prometnih nesreč z najhujšimi posledicami se namreč zgodi prav zaradi neprilagojene hitrosti vožnje.

Avtocestna policija radar merilnik merjenje hitrosti varnostna razdalja | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Komentarjev 2
  • sandi76 19:18 04.april 2024.

    Premajhne kazni. Za take norce bi morala biti kazen odvzem avtomobila in vozniške, prodaja avtomobila, večletna prepoved opravljanja novega vozniškega izpita in visoka denarna kazen.

  • Idioti 13:39 04.april 2024.

    Po zakonu , bi mu morali odvzeti avto , ker voznik brez vozniškega dovoljenja , ne more imeti na sebe registrirano vozilo ampak mora najti mentorja , ki bo nadziral uporabo avta ampak ne s strani lastnika ! Do takrat ...prikaži več bi moral biti avto v skladišču Policije !