Slovenija
12 ogledov

3D-iPad2 in iPhone

(Foto: Youtube) Žurnal24 main
Nič kaj dobre novice za Nintendo. Francoska raziskovalca sta razvila aplikacijo, ki pri iPad2 in iPhonu omogoča 3D-tehniko. Preverite v videoposnetku.

Jeremie Francone in Laurence Nigay iz laboratorja za informatiko v Grenoblu sta razvila aplikacijo za iPad2 in iPhone, ki s pomočjo sprednje kamere sledi gibanju uporabnikove glave in omogoča prikaz tridimenzionalne slike. Pri tem pa uporabnik ne potrebuje nobenih posebnih očal.

Primer iPhone (vir: Youtube)


Primer iPad2 (vir: Youtube)


Kako aplikacija dejansko deluje, sta znanstvenika razložila tudi v spodnjem videoposnetku (vir: Youtube).Igranje 3D-igric na omenjenih napravah je tako le še vprašanje časa. To pa ni preveč dobra novica za Nintendo, ki je pred kratkim na trg poslal konzolo Nintendo 3DS, kjer pri igranju 3D-igric ne potrebujemo posebnih očal.

Nintendo je pri tem uporabil čisto drugačno tehnologijo. Naprava tako ne sledi gibanju glave, ampak s pomočjo zaslona, ki je sestavljen iz posebnih plasti (ang. parallax barrier screen), v vsako oko pošilja dve različni sliki. To pa pri uporabniku daje občutek globine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.