Slovenija
47 ogledov

3D-televizija tudi v Sloveniji

Časi papirnatih rdeče-modrih 3D-očal so mimo. Za spremljanje 3D televizijske sli Žurnal24 main
Svetovna novost: ogled televizijskih programov v 3D-tehniki je mogoč tudi pri nas.

Ponudnik Telemach je prikazal prenos odprtega teniškega prvenstva v Parizu v 3D tehniki preko televizijskega programa Eurosport 3D. Ogled promocijskih vsebin v treh dimenzijah svojim naročnikom ponuja tudi T-2.

Uporabnik za ogled potrebuje poseben televizor, ki združi dve sliki, posneti v različnih perspektivah, v eno. Nujna so tudi aktivna 3D-očala, ki se brezžično sinhronizirajo s televizorjem in z izmeničnim zatemnevanjem levega in desnega očesa ustvarjajo učinek tridimenzionalnosti.

Ni naprav
Proizvajalci zabavne elektronike za nov korak v razvoju televizije še niso pripravljeni, saj na trgu ni dovolj primernih naprav za prikazovanje televizijske slike v 3D-tehniki. Pri slovenskih spletnih prodajalcih smo denimo našli zgolj en primeren komplet. Za 3D LCD televizor (zaslon 101 cm) in primerna očala je treba odšteti malenkost več kot 1.100 evrov, kar je približno še enkrat več, kot bi odšteli za podoben televizor brez 3D-tehnologije.

Nakup se torej še ne izplača, saj na trgu ni niti izbire naprav niti privlačnih cen niti atraktivnih televizijskih programov. Se pa utegnejo okoliščine do božične nakupovalne sezone še spremeniti, saj so vsi veliki proizvajalci TV sprejemnikov napovedali svoje 3D-modele še v letošnjem letu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.