Slovenija
16 ogledov

40 dni brez alkohola slavi uspeh

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Akcija 40 dni brez alkohola je zaključena. Še vedno pa lahko vsak, preden sede za volan, na internetni strani www.brezalkohola.si preveri, ali je res pametno sesti za volan.

Z rezultatom že pete akcije v podporo vsem, ki trpijo zaradi alkohola, so organizatorji zadovoljni. Odzvale so se šole, posamezniki, fakultete, podjetja.

Organizatorji akcije:
Zavod Varna pot, svet za preventivo v cestnem prometu, medicinska fakulteta, Karitas in Zavod Med.Over.Net.

"Da je bila akcija odmevna, potrjujejo tudi izvirni dogodki, ki so presenetili tudi organizatorje. Tako je bila nanje naslovljena prošnja za plakat, ki naj bi krasil rojstnodnevno zabavo gospoda, ki je želel na takšen izviren način izraziti podporo akciji in opozoriti na njen pomen," so organizatorji zapisali na svoji spletni strani.

Akcija je potekala od 17. februarja do 3. aprila in v tem času so na posebnem forumu zbrali številne tragične zgodbe, ki so posledica zlorabe alkohola. Pobudniki akcije so zato v času akcije prenovili spletno stran www.brezalkohola.si, kjer lahko žrtve alkohola poiščejo nasvete, kje poiskati pomoč. Na spletu je tudi merilec alkoholiziranosti, na katerem lahko vsak preveri, ali lahko sede za volan, če je popil določeno količino alkohola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.